Valve: 'indien nodig maken we eigen gaminghardware'

Door: Elmar Rekers | 21 februari 2012 14:57

Apps & Software

Gameontwikkelaar Valve is bereid om zelf hardware te ontwikkelen voor games. Dat zegt Gabe Newell, oprichter en baas van Valve, in gesprek met website Penny Arcade.

Newell maakt wel de kanttekening dat hij zich met zijn studio enkel aan een dergelijke uitdaging zet als er geen andere optie is. "We moeten wel blijven innoveren. En als het maken van eigen hardware de enige manier is om onze projecten van de grond te krijgen zullen we dat zeker doen."

Hoewel de spellenmaker zegt dat zijn ontwikkelteam prima in staat zou zijn om zelf hardware te bouwen, ziet hij dit enkel als een noodoplossing: "We zien natuurlijk het liefst dat de traditionele hardwarepartijen zelf de productie en distributie oppakken. Maar als het echt niet anders kan zullen we het zeker zelf doen."

Nieuwe hardware

Verwacht wordt dat Valve niet lang meer hoeft te wachten op nieuwe hardware om games voor te ontwikkelen. Zo lanceert Nintendo later dit jaar zijn Wii U-console en gaan er hardnekkige geruchten over een onthulling van de Xbox 720 op de E3. Deze nieuwe console van Microsoft zou volgens verschillende bronnen over een HD-tabletcontroller beschikken om zo vernieuwende gameplay-opties te bieden.

0 Reactie(s) op: Valve: 'indien nodig maken we eigen gaminghardware'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.