Valve: 'Windows 8 catastrofaal voor pc-gaming'

© PXimport

Valve: 'Windows 8 catastrofaal voor pc-gaming'

Geplaatst: 26 juli 2012 - 07:03

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

De komst van Windows 8 zal 'catastrofale gevolgen' hebben voor de gehele pc-gamingmarkt. Dat verwacht althans Gabe Newell, de baas en medeoprichter van spellenmaker Valve.

Newell had woensdag, tijdens een presentatie op de Casual Connect-conferentie, geen goed woord over voor het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Volgens de CEO zal Windows 8 er zelfs voor zorgen dat veel belangrijke OEM's de game-industrie verlaten. Vooral het gesloten karakter van Windows 8 stuit Newell tegen de borst.

"Ik denk dat Windows 8 catastrofaal is voor iedereen die zich met pc-games bezighoudt", zegt Newell. "We zullen enkele grote spelers verliezen. Ik verwacht namelijk dat de marges voor veel mensen vernietigd worden. En als dat echt het geval is, dan zou het goed zijn om een alternatief voor handen te hebben."

Games op Linux

Met dit laatste doelt Gabe Newell op besturingssysteem Linux. "Hetgeen Linux momenteel tegenhoudt, zijn de games. Veel mensen beseffen niet hoe belangrijk games zijn bij het aankoopgedrag van consumenten. Wij willen Steam dan ook zo laagdrempelig mogelijk maken voor Linux", aldus Newell.

Valve zal zijn populaire online gaming-platform Steam binnenkort ook naar Linux brengen. Volgens Newell hoopt zijn bedrijf hiermee Linux als aantrekkelijk en open gaming-alternatief voor Windows neer te zetten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten