Van Live Messenger naar Skype: Zo stap je over

Door: Martin Gijzemijter | 12 juni 2013 12:30

Apps & Software

Na ongeveer vijftien jaar trouwe dienst, diende zich voor Live Messenger (ooit MSN Messenger geheten) het einde aan op 15 maart 2013. Begrijpelijk, sociale media hebben ervoor gezorgd dat het chatprogramma in razend tempo aan populariteit heeft verloren. Maar wat als je nog wel regelmatig gebruik maakte van de dienst en nu een beetje verloren bent?

Voor die mensen faciliteert Microsoft een overstap naar Skype, het bedrijf dat Microsoft in 2011 kocht. We leggen je uit hoe die overstap in z’n werk gaat.

Stap 1

Skype is net als Live Messenger een gratis programma dat je kan downloaden, maar is geen onderdeel van het Windows Live Essentials-pakket. Surf naar www.skype.nl en klik op downloads en vervolgens helemaal onderin op Meer over Skype voor Windows-bureaublad. We bespreken in deze workshop niet de specifieke versie voor Windows 8, omdat, zélfs als je al Windows 8 gebruikt, de versie voor het bureaublad voor velen toch wat prettiger werkt. Klik op Download Skype voor Windows-bureaublad om het programma te downloaden en vervolgens te installeren.

Bekijk voor de volgende stappen (2 t/m 15) onderstaande presentatie op SlideShare!

0 Reactie(s) op: Van Live Messenger naar Skype: Zo stap je over

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.