Verloren bestanden herstellen

Door: Robbert Brus | 09 maart 2012 16:09

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Deel 2: Herstellen met Recuva

1. Recuva via de Wizard

Bent u bestanden kwijt die stonden op de schijf waar ook het besturingssysteem op staat? Download dan op een andere computer de portabele versie van Recuva, zet het programma op een usb-stick, en start het programma op de gewenste computer. Zodra u het programma start, krijgt u een wizard te zien. Klik op Volgende en kies het bestandstype dat u wilt terug halen. Ga naar Volgende en geef de bestandslocatie op. Klik op Volgende en kies of u een snelle of uitvoerige scan wilt uit­voeren. Let wel op: het uitvoerig scannen van een grote schijf kan al snel enkele uren in beslag nemen. Klik op Start als u de scan wilt beginnen.

Via de wizard is het herstellen van bestanden een koud kunstje.

2. Bestanden terugzetten

Na het scannen toont Recuva de resultaten. Als niet de gewenste bestanden zijn gevonden en u een snelle scan hebt uitgevoerd, dan kunt u het nogmaals met een uitvoerige scan proberen. Selecteer de bestanden die u wilt terugzetten en klik op de knop Terughalen. Geef de locatie waar u het bestand wilt opslaan. Zorg dat u hier nooit kiest voor het apparaat waarvan u bestanden wilt herstellen. U hebt dan namelijk meer kans dat het bestand alsnog beschadigt. Klik op OK en wacht tot de bestanden zijn gekopieerd, zodra de opdracht is voltooid krijgt u een melding met het aantal teruggehaalde bestanden. Klik op OK en ga naar de locatie die u hebt aangeven voor de bestanden.

Sla uw bestanden nooit op het beschadigde medium op.

3. Geavanceerde modus

Naast het gebruik van de wizard kunt u er ook voor kiezen om geavanceerde modus te gebruiken. Deze methode biedt meer mogelijkheden, maar is een stukje ingewikkelder. Start Recuva en schakel het selectievakje voor Deze Wizard niet weergeven bij het opstarten in, klik op Annuleren en start Recuva opnieuw. U komt nu in de geavanceerde modus terecht. Hier kunt u een schijf selecteren en eventueel in het tekstvak een bestandsformaat selecteren. Klik op Scan om de scan te starten. De toestand van een bestand wordt door middel van kleurtjes aangegeven: groen is uitstekend, geel is matig en rood is niet meer te herstellen. Wanneer u een bestand selecteert, krijgt u in het rechtervenster meer informatie, verspreid over verschillende tabbladen. Voor een uitvoerige scan klikt u op Opties, open het tabblad Acties en selecteer het selectievakje voor Uitvoerige scan (meer scantijd nodig). Het terughalen van bestanden gaat op dezelfde manier als bij stap 02.

Met de geavanceerde modus hebt u iets meer opties dan via de wizard.

0 Reactie(s) op: Verloren bestanden herstellen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.