Verschillende soorten Facebook-berichten

Voor kersverse Facebook-gebruikers zijn de verschillende soorten berichten die u op de profielsite kunt versturen vaak verwarrend. Wij leggen u daarom de verschillen tussen de berichten uit en geven ook mee wie welke berichten kan lezen.

Prikbordberichten

De populairste berichten die via Facebook verzonden worden, zijn de zogenoemde Prikbordberichten. Deze berichten kunt u op de profielpagina van een vriend publiceren door een boodschap in te voeren in het tekstvak helemaal bovenaan op zijn of haar pagina. U kunt via Bijlage eenvoudig een foto, video of link invoegen. Prikbordberichten kunnen door iedereen bekeken worden.

© PXimport

Prikbordberichten zijn ideaal om bijvoorbeeld iemand te feliciteren voor zijn of haar verjaardag.

Privéberichten

Het is ook mogelijk om uw vrienden privéberichten te versturen. Dit kan op twee manieren. Klik helemaal links bovenaan op het middelste icoontje (met de tekstballonnetjes) om het menu Berichten op te roepen en kies vervolgens Een nieuw bericht sturen. Typ de eerste letters van de ontvanger, geef een onderwerp op en voer in het bericht in. U kunt ook een privébericht sturen via de profielpagina van de ontvanger. Klik dan onder de profielfoto van uw vriend op Naam een bericht sturen.

© PXimport

Een privébericht kan enkel door de ontvanger gelezen worden.

Chatberichten

Naast prikbord- en privéberichten kunt u ook chatten met uw vrienden. Op de startpagina kunt u in de linkerkolom zien wie er allemaal online is. U moet hiervoor wel online zijn. Klik eventueel op Ga online om de modus te wijzigen. Klik vervolgens één keer op de naam van uw kennis om het chatvenster te openen. U kunt nu simpelweg uw boodschap invoeren en op Enter klikken. Niemand anders dan uw gesprekspartner ziet deze berichten.

© PXimport

Chatberichten zijn niet publiek, maar kunnen ook niet opgeslagen worden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten