Vervelende e-mail threads verbergen in Gmail

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 22 april 2013 13:55

How To

De knop ‘Allen beantwoorden’ is wispelturig. De functie is handig om met een groep te communiceren, maar als hij misbruikt wordt komt je Postvak IN vol te staan met een keten van zinloze antwoorden die je gewoonweg niet hoeft te zien. Hoe vaak je deze berichten ook verwijdert, ze komen allemaal terug met het volgende bericht in de keten.

Voor Gmail-gebruikers is er een snelle oplossing waarmee je de e-mail niet als spam hoeft te markeren of de e-mailers met fysiek geweld hoeft te bedreigen. In Gmail kun je eenvoudig specifieke e-mail threads uitschakelen en ze uit je inbox weren.

Als je de web-versie van Gmail gebruikt, hoef je alleen maar de ongewenste e-mail of e-mail thread te vinden, door op de knop ‘Meer’ op de bovenste werkbalk te klikken en ‘Negeren’ te selecteren in het keuzemenu. De e-mail zal uit je Postvak IN worden verwijderd en alle antwoorden binnen die thread zullen voortaan worden verborgen.

Het bericht zal alleen terug in je mailbox komen te staan wanneer iemand in de thread jou direct e-mailt. En maak je geen zorgen, verborgen e-mails zijn niet echt verdwenen: Als blijkt dat een saaie thread later interessant werd, dan kun je deze alsnog lezen door naar het gedeelte ‘Alle berichten’ te gaan.

Ook op Android en iPhone

Het is net zo eenvoudig om deze vervelende e-mails op je Android of iPhone te verbergen. In de Android Gmail-app druk je op de e-mail die je wilt verbergen en vervolgens op de menuknop. (Dit kan een fysieke knop op je telefoon zijn of een icoon met drie op elkaar gestapelde puntjes.) Daar vind je de optie om het bericht te ‘Negeren’. Op de iPhone kun je de knop ‘Negeren’ vinden door in de werkbalk die verschijnt wanneer je een e-mail bekijkt op het driehoekje te drukken.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite TechHive.com, geschreven door Armando Rodriguez (@megapenguinx). De mening van de auteur komt niet per definitie overeen met die van ComputerTotaal.nl.

0 Reactie(s) op: Vervelende e-mail threads verbergen in Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.