Verwarring rond iPad mini 2 naar nieuw hoogtepunt

Door: Elmar Rekers | 01 augustus 2013 10:41

Nieuws

De stroom aan tegenstrijdige berichten over de iPad mini 2 van Apple heeft donderdag een nieuw hoogtepunt bereikt. Zo is het inmiddels volstrekt onduidelijk of de kleine tablet een Retina-scherm krijgt, en zijn de vele anonieme bronnen het verre van eens over de geplande releasedatum.

Konden we in juni nog melden dat de iPad mini 2 zou worden uitgesteld tot 2014 wegens problemen met toeleveranciers, donderdag meldt The Wall Street Journal op basis van ‘betrouwbare bronnen’ dat de nieuwe mini-iPad toch in het vierde kwartaal van dit jaar gaat verschijnen.

Massaproductie iPad mini 2

Volgens de bronnen van The Wall Street Journal zal de massaproductie van de iPad mini 2 binnen enkele maanden van start gaan. Hierbij zou de tablet, in tegenstelling tot eerdere berichten in de zakenkrant, toch voorzien worden van een hoge resolutie Retina-beeldscherm.

Hiermee graat de soap rond het iPad mini 2-scherm dus gewoon verder. De aanwezigheid van een Retina-scherm werd de afgelopen weken door verschillende websites bevestigd. Aan de andere kant zijn er minsten zoveel tech-sites die claimden dat Apple juist géén hoge resolutie-scherm zal gebruiken, wat ook bevestigd lijkt te worden door codes in de bètaversie van iOS 7.

Samsung schiet te hulp

De Wall Street Journal schrijft donderdag ook dat Apple bij Samsung heeft aangeklopt om bij te springen bij de productie van Retina-schermen. De iPad-maker zou aanvankelijk alleen gebruik willen maken van LG en Sharp als toeleveranciers, maar de geplande lancering in 2013 zou enkel haalbaar zijn als Samsung een steentje bijdraagt.

Of de tablet nou in 2013 of 2014 verschijnt, om een Retina-scherm lijkt Apple niet meer heen te kunnen. Google introduceerde onlangs immers zijn nieuwe Nexus 7; een 7-inch-tablet met een Full HD-beeldscherm dat voor 230 dollar in de Amerikaanse winkelschappen ligt.

0 Reactie(s) op: Verwarring rond iPad mini 2 naar nieuw hoogtepunt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.