Vibe Streamer 3.0.2

Door: Maikel Dijkhuizen | 09 december 2010 13:44

Apps & Software

Vindt u het handig om overal ter wereld over uw persoonlijke muziekcollectie te beschikken? Probeer dan Vibe Streamer eens uit. Hiermee benadert u via het web bestanden op uw thuiscomputer. U geeft bovendien andere personen moeiteloos toegang, waardoor de tool prima geschikt is om muziek te delen.

U houdt uw muziekverzameling uitsluitend op een host-pc up-to-date, en streamt de bestanden over het web naar andere systemen. Daarnaast geeft u familieleden of vrienden toegang met specifieke rechten. Het programma bestaat eigenlijk uit twee delen: de software waarmee u de instellingen doet en de webinterface waarmee u de muziekbestanden benadert. Let op: om de bestanden te kunnen benaderen, moet wel de host-pc aanstaan én het programmaatje draaien!

Configuratie

De software bevat geen configuratiewizard, waardoor u eigenhandig de instellingen dient aan te passen. Via het menuonderdeel Users and Groups creëert u een onbeperkt aantal accounts, waarmee u toegang genereert binnen een webinterface. U klikt in het linkerdeelvenster met de rechtermuisknop en kiest voor Add. In het nieuwe dialoogvenster bedenkt u een gebruikersnaam en wachtwoord. Onder de optie General kunt u bepaalde beperkingen opleggen. U bepaalt onder andere hoeveel data iemand per dag mag streamen en hoeveel bandbreedte er beschikbaar is. Indien u veel personen wilt toevoegen, dan kunt u ook groepen aanmaken. Met deze methode beheert u op efficiënte wijze alle rechten van meerdere gebruikers. Verder is het tabblad Sharing zeer belangrijk. Hier selecteert u namelijk de mappen die u wilt delen en u beslist welke accounts u toegang wilt verlenen tot het materiaal. Handig, want u selecteert per map welke gebruikers er zijn toegelaten. Vergeet ook niet om een Virtual name in te vullen, want deze wordt in de webinterface getoond. U kunt de mappen na een bepaalde periode automatisch indexeren, zodat recent toegevoegde nummers snel beschikbaar zijn voor streamingsdoeleinden. Op het tabblad Settings selecteert u eventueel een ander poortnummer die u voor de server wilt gebruiken. Verder schakelt u zo nodig UPnP in om geschikte routers op een juiste manier te configureren voor port forwarding. Hierdoor is communicatie van buitenaf met uw muziekcollectie mogelijk. U geeft daarnaast aan hoeveel connecties er maximaal zijn toegestaan met de server. Ten slotte navigeert u naar Status en klikt u op Start om de server te activeren.

In dit dialoogvenster koppelt u gebruikersrechten aan een account.

U geeft aan over welk poortnummer u communicatie toestaat en schakelt desgewenst UPnP in.

Verbinding maken

U test de verbinding op uw eigen systeem via http://localhost:8081. Om via een andere computer contact te leggen met de server, vervangt u localhost door het externe IP-adres. De interface voor het afspelen van muziek ziet er overzichtelijk uit en de bediening spreekt voor zich. Vibe Streamer werkt op alle systemen met Windows 2000 of hoger en kan ook via de applicatie Wine op Linux draaien. De verbinding is overigens niet beveiligd. Als u over een geldig certificaat beschikt, kunt u wel SSL-encryptie toepassen.

Vibe Streamer ziet eruit als een normale mediaspeler.

Vibe Streamer 3.0.2

Freeware

Taal Engels

Download 2,9 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7; Linux

Systeemeisen Onbekend

 

Pluspunten

Gemakkelijk in te stellen

Afspeellijsten maken

Indexeren gaat snel

Minpunten

Niet Nederlandstalig

Geen configuratiewizard

Alleen ondersteuning voor mp3-bestanden

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Vibe Streamer 3.0.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.