Videoreview: Logitech UE 9000

Door: matthijs-van-den-broek | 28 januari 2013 15:21

Apps & Software

De Logitech UE 9000-hoofdtelefoon werd op de IFA in Berlijn gelanceerd, en ligt sinds eind 2012 in de winkel. De hoogste tijd dus om deze opvallende Bluetooth-koptelefoon eens onder de loep te nemen in een videoreview.

Met het design en de afwerking zit het met de UE 9000 wel snor: het apparaat is een lust voor het oog en de combinatie van blauwe accenten en glanzend zwart is goed gedaan.

Een belangrijk voordeel van deze hoofdtelefoon zou noise cancelling moeten zijn: het volledig wegfilteren van omgevingsgeluiden die je muziekervaring verslechteren. Logitech slaagt daar bijzonder slecht in. Wie de noise cancelling-functie aanzet hoort simpelweg een harder geluid en meer bas. Dit heeft met noise cancelling weinig te maken.

Handig is wel de Bluetooth-functie, hiermee kun je draadloos luisteren via bijvoorbeeld een pc of tablet. Het bereik van de UE 9000 is redelijk, wie meer dan 5 meter wegloopt van de audiobron hoort nog steeds prima geluid.

Active noise cancelling

Met zijn prijskaartje van 349 euro is de UE 9000 zeker niet schappelijk geprijsd. Wel krijg je een en ander terug voor die prijs. Een mooi design, een handige case om het apparaat in mee te nemen als je op reis bent, prettige geluidskwaliteit, Bluetooth-functionaliteit en een (haperende) noise cancelling.

De UE 9000 begeeft zich op een markt waar de concurrentie moordend is. Wie namelijk even om zich heen gaat kijken, kan voor hetzelfde geld bijvoorbeeld een Bose-hoofdtelefoon uit de Quiet Comfort-serie kopen. Dat apparaat zullen we hier zeer binnenkort de revue laten passeren.

[youtube]pquEYvI6WdQ[/youtube]

Logitech UE 9000

Prijs € 349,-

Type Om het oor

Driver 40 millimeter

Impedantie 32 ohm, 1 kHz

Gevoeligheid 105 dB SPL/mW, 1kHz

Frequentiebereik 20 Hz – 20 kHz

Verbinding Bluetooth, 3,5 millimeter

Geluidsisolatie 14 dB

Compatibiliteit iPhone, iPad, iPod, iPod touch

Pluspunten

Mooi design

Bluetooth functionaliteit

Prettig draagcomfort

Minpunten

Gewicht

Noise cancelling werkt slecht

Prijs

SCORE: 6/10

0 Reactie(s) op: Videoreview: Logitech UE 9000

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.