Virtual Router Manager 0.9 Beta

Door: Koen Vervloesem | 02 augustus 2010 11:23

Apps & Software

Wanneer uw draadloze router thuis het net in een weekend begeeft, wanhoop dan niet: dit betekent niet dat uw smartphone, laptop en internetradio niet meer online kunnen. Dankzij Virtual Router Manager tovert u uw Windows 7-computer onmiddellijk om tot een draadloze router voor al uw apparaten, tenminste als die computer zelf nog via bedraad ethernet een internetverbinding kan opzetten.

Windows 7 bevat van huis uit al de mogelijkheid om de computer te gebruiken als een wifi-hotspot: die technologie heet Virtual WiFi. Helaas moet u om dit te gebruiken allerlei commando’s intypen. Gelukkig bestaat er een handig programmaatje dat u met het configureren helpt: Virtual Router Manager. U geeft de netwerknaam (SSID) in waaronder uw draadloos netwerk bekend is, het wachtwoord dat apparaten moeten gebruiken om te kunnen verbinden, en de naam van de gedeelde verbinding. Klik dan op Start Virtual Router.

U krijgt in het venster van Virtual Router Manager ook te zien welke apparaten er op het draadloze netwerk verbonden zijn, met hun e-mailadres en MAC-adres. Het icoontje bij de aangesloten apparaten kunt u zelf veranderen, bijvoorbeeld als u het onmiddellijk wilt zien wanneer uw iPhone op het netwerk verbonden is. Overigens gebruikt het gecreëerde draadloze netwerk WPA2 als encryptie, dus als u een goed en lang genoeg wachtwoord kiest, hoeft u zich over de beveiliging geen zorgen te maken.

Virtual Router Manager toont de aangesloten computers.

Niet alle wifi-chipsets zijn ondersteund, u hebt namelijk een driver nodig die gecertificeerd is voor Windows 7. Kijk dit dus na, wellicht moet u daarom een nieuwere driver installeren. Een lijst van apparaten waarvan bekend is dat ze ondersteund zijn, vindt u op de website van Virtual Router Manager.

Virtual Router Manager 0.9 Beta

Freeware (opensource)

Taal Engels

Download 1 MB

OS Windows 7 (m.u.v. de Starter Edition) of Windows 2008 R2

Systeemeisen Wifi-driver die gecertificeerd is voor Windows 7

Maker Chris Pietschmann

Oordeel 8/10

Pluspunten

Doet wat het belooft

Heel eenvoudig te gebruiken

Minpunten

Niet in het Nederlands

Werkt niet met alle wifi-chipsets

0 Reactie(s) op: Virtual Router Manager 0.9 Beta

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.