Visual Subst 1.0.6

Door: Robbin Ooijevaar | 04 februari 2011 13:44

Apps & Software

Als u ooit MS-DOS hebt gebruikt, kent u misschien het commando ‘subst’ nog wel. Hiermee koppelde u een map (destijds hadden we het nog over een ‘directory’) aan een schijfletter. Zo kon u de schijfletter X: koppelen aan de inhoud van directory C:\Temp. Visual Subst doet hetzelfde, maar dan in Windows.

Dit kan handig zijn bij bepaalde gedownloade programma’s die per se een schijfletter nodig hebben. Ook voor snelle toegang tot uw favoriete mappen biedt een extra schijfletter uitkomst. Zo maakt u uw downloadmap bijvoorbeeld beschikbaar via de schijfletter V en muziek via schijfletter M.

Start Virtual Subst en kies in het drop-downmenu de schijfletter die u wilt gebruiken. Klik op het vergrootglas en blader nu naar de map die u aan de schijfletter wilt koppelen. Bewaar de instellingen middels het plus-teken, waarna de virtuele verwijzing in beeld verschijnt. Activeer eventueel de optie Apply virtual drives on Windows startup. Hiermee worden de schijfletters opnieuw aangemaakt bij de volgende herstart. De schijfletters verschijnen direct in Windows Verkenner en u kunt ze openen via Start, (Deze) Computer. U kunt met Virtual Subst meerdere schijfletterkoppelingen maken. Als u een koppeling ongedaan wilt maken, klikt u eerst de virtuele verwijzing aan. Vervolgens verwijdert u hem door op het rode kruisje te klikken.

Visual Subst koppelt een willekeurige map (tijdelijk) aan een schijfletter in (Deze) Computer.

Visual Subst 1.0.6

Freeware

Taal Engels

Download 110 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Visual Subst 1.0.6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.