Voorkom winterdepressies met deze wake-up lights

Door: richard-veenstra | 21 december 2018 16:27

Review

Het is weer die tijd van het jaar: korte dagen, weinig daglicht en moeite om op tijd op te staan. Gelukkig zijn er producten die je kunnen helpen om niet af te glijden in een winterdepressie. We hebben de beste wake-up lights, daglichtlampen en energy-brillen voor je uitgezocht.

Philips HF3520/01 - Wake-up light

Prijs: € 109,00

Heb je ook zo veel moeite om je bed uit te komen in de winter? Tijd voor een wake-up light! De HF3520 maakt gebruik van een combinatie van licht en geluid om je te wekken. Het begint met een rode ochtendgloed en verandert langzaam naar een helder geel licht. De procedure wordt begeleid door vijf verschillende natuurlijke wekgeluiden. De Philips HF3520 heeft eveneens een fm-radio aan boord.

Philips Somneo HF3654/01

Prijs: € 169,00

Niet alleen wakker worden is plezierig met de Somneo, ook het gaan slapen is een stuk relaxter. Doordat de HF3654 een zonsondergang en zonsopgang simuleert, heb je minder last van slapeloze nachten. Net als de HF3520 kan de Somneo ook geluiden weergeven tijdens het in slaap vallen en opstaan. De lamp bevat eveneens een bedlampje met twintig verschillende standen.

JBL Horizon

Prijs: € 83,00

Luidsprekerfabrikant JBL heeft een wekkerradio met geïntegreerde lamp gelanceerd. Je wordt gewekt met een klassieke buzzer of je sluit je smartphone via bluetooth draadloos op de Horizon aan om met je favoriete muziek wakker te worden. Het display past zich aan het licht in je kamer aan en de ingebouwde ledlamp gaat steeds feller branden zodat je op een prettige manier wakker wordt gemaakt. De JBL Horizon is verkrijgbaar in zwart en wit.

Lumie Bodyclock Active 250

Prijs: € 149,00

De Bodyclock Active 250 ondersteunt je bij het in slaap vallen en het wakker worden. De lichtwekker kan vier verschillende natuurlijke geluiden afspelen en kan, zelfs als je niet thuis bent, automatisch aan- en uitgaan om dieven af te schrikken. Je kunt de Bodyclock ook als nachtlampje gebruiken, de lamp blijft dan gedurende de nacht op een heel laag niveau branden. Als de stroom onverhoopt een keer uitvalt, onthoudt het apparaat bovendien tot één uur lang alle instellingen.

Beurer WL90

Prijs: € 69,00

De WL90 is een vier-in-één wake-up light. Je bedient de slimme lamp met je smartphone en kunt daardoor ook er je eigen muziek op afspelen middels een bluetooth-connectie. De Beurer WL90 heeft tien wekmelodieën aan boord en een lichtintensiteit van 2500 lux bij een afstand van 15 centimeter. Via de ingebouwde usb-aansluiting kun je bovendien je smartphone opladen. De WL90 heeft ook een sluimerfunctie voor als je nog even wilt blijven liggen.

Philips HF3419/02 EnergyUp

Prijs: € 159,99

Philips is één van de bekendste merken voor daglichtlampen en de HF3419/02 is een populair model. Het bedrijf geeft aan dat je een winterdepressie kunt voorkomen door 20 tot 30 minuten per dag voor de lamp te zitten. De lamp heeft een vermogen van tienduizend lux als je er dicht op zit. Bij een afstand van 50 centimeter wordt dit gereduceerd tot zo’n drieduizend lux. De EnergyUp ziet er fraai uit en heeft vijf verschillende intensiteiten.

Lanaform Lumino Plus

Prijs: € 129,00

Een daglichtlamp hoeft niet lelijk te zijn, dat bewijst de Lanaform Lumino Plus wel. Het strakke uiterlijk zorgt ervoor dat je het apparaat niet hoeft te verstoppen in huis. De lichtopbrengst van de Lumino Plus is sterker dan de meeste daglichtlampen, maar liefst veerienduizend lux straalt de lamp uit. Je kunt er ook voor kiezen om het apparaat op tienduizend lux te laten schijnen, dan gebruikt het twee van de drie lampen.

Beurer TL50

Prijs: € 82,00

Wil je liever een kleiner model op je tafel zetten, dan is de TL50 van Beurer een goeie aanschaf. De lamp genereert echter wel beduidend minder lux op een halve meter afstand en Beurer geeft dan ook aan dat als je op 60 centimeter afstand zit, je wel zo’n twee uur per dag voor de lamp moet zitten om een goed resultaat te bereiken. De TL50 heeft maar één intensiteit en heeft een snoerlengte van anderhalve meter. De prijs is met 82 euro wel erg scherp.

Medisana LT 480

Prijs: € 69,99

Medisana is een bekend bedrijf voor gezondheidsproducten en uiteraard heeft de Duitse firma ook een aantal daglichtlampen in de collectie. De LT 480 is goedkoper dan de concurrentie en is voorzien van een uv-filter voor een optimaal resultaat en veilig gebruik. De tienduizend lux wordt door twee 36watt-lampen gegenereerd en kan zowel op de tafel of grond staan als worden opgehangen.

Litebook EDGE

Prijs: € 159,00

De Litebook EDGE is een extreem handzame daglichtlamp. Het apparaat weegt slechts 122 gram en is zo groot als een smartphone. Daardoor is het heel eenvoudig om de lamp mee te nemen op reis of naar je werk. De lichtintensiteit kun je op twee niveaus instellen en heeft een geïntegreerde accu. Je kunt de lamp dus ook op de leuning van de bank, naast het bad of naast je bed zetten. De Litebook EDGE ziet er bovendien prima uit.

Dayvia 072

Prijs: € 199,00

Een daglichtlamp mag geen uv-straling uitstoten, het licht mag niet flikkeren en moet sterk genoeg zijn. In de Dayvia 072 vind je twee fluo-lampen van elk 36 watt die een strak en helder licht naar buiten schijnen. Het apparaat is vrij groot, maar weegt desondanks slechts een kleine drie kilo. Handig is dat de daglichtlamp met een lang snoer van 2,2 meter wordt geleverd.

Luminette 2

Prijs: € 199,00

Een daglichtlamp óp je hoofd? Dat kan natuurlijk ook! De Luminette 2 is een bril met geïntegreerde accu en is ontwikkeld door wetenschappers van het Universitair Medisch Centrum in Luik. De acht led-lampjes schijnen niet direct in je ogen, maar worden weerkaatst door een zogenaamd holografisch vizier. Volgens de fabrikant hoef je de bril dagelijks slechts 15 tot 20 minuten op te zetten voor een goed resultaat.

0 Reactie(s) op: Voorkom winterdepressies met deze wake-up lights

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.