Voormalig CEO BlackBerry gooit aandelen in de verkoop

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 15 februari 2013 09:30

Nieuws

Jim Balsillie, de in 2012 afgetreden CEO van BlackBerry, heeft al zijn aandelen in het bedrijf verkocht. Dat blijkt uit documenten van de Canadese fabrikant waar Nu.nl vrijdag over bericht.

Jim Balsillie trad in januari 2012 samen met Mike Lazaridis uit hun functie als CEO van BlackBerry (toen nog Research In Motion). Dit om de nieuwe baas, Thorsten Heinz, vrij spel te geven bij het reanimeren van het bedrijf.

Balsillie heeft nog geen verklaring gegeven voor zijn actie, dus het is nog onduidelijk waarom de voormalig CEO al zijn aandelen (naar schatting 5,1 procent) heeft verkocht. Mogelijk kiest hij simpelweg eieren voor zijn geld omdat hij het op korte termijn niet goed ziet komen met het bedrijf. Balsillie was tot maart 2012 nog lid van de raad van bestuur. Larazidis maakt nog steeds onderdeel uit van dit bestuur.

BlackBerry Z10

BlackBerry introduceerde eind januari zijn nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem en een tweetal nieuwe smartphones: de Z10 en Q10. Hiermee verwacht BlackBerry het tij te kunnen keren, en weer een speler van belang te worden op de door Apple en Samsung gedomineerde smartphonemarkt. De Z10 zal in maart richting Nederland komen.

0 Reactie(s) op: Voormalig CEO BlackBerry gooit aandelen in de verkoop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.