VR-headset Pico Neo 3 Link komt naar Nederland

Door: Wesley Akkerman | 18 april 2022 13:00

Nieuws

Binnenkort gooit een nieuwe standalone virtualrealityheadset z’n gewicht in de strijd. De Quest 2 van Meta krijgt dan concurrentie van de Pico Neo 3 Link, die nu vooruit te bestellen is voor 449 euro en in mei wordt geleverd. Wat kun je er van verwachten?

Wanneer je de Pico Neo 3 Link in huis haalt, dan moet je er rekening mee houden dat je te maken hebt met een bètaproduct. Het bedrijf vraagt je geregeld om feedback over de Pico Store, waar je apps en games vandaan haalt voor de virtualrealitybril. Overigens wordt ook de Steam VR Store ondersteund. 

Daarnaast mag je meedenken over Pico-accounts, betalingssystemen, sociale functies en andere (toekomstige) mogelijkheden. Het is duidelijk dat Pico Interactive, dat in handen is van de Chinese TikTok-eigenaar ByteDance, zijn pijlen richt op de Meta Quest 2. Het bedrijf is namelijk uit op een compleet ecosysteem, dat aanvankelijk aantrekkelijk moet lijken door de hardware die je aanschaft.

De Quest 2 vereist een Facebook-account, maar voor de Pico Neo 3 heb je geen TikTok-account of iets dergelijks nodig. Een e-mailadres is genoeg. 

Maar wat is de Pico Neo 3 Link precies?

De Pico Neo 3 Link is dus een standalone headset voor virtual reality. De VR-bril heeft vier camera’s aan de buitenkant, waarmee die de meegeleverde controllers kan volgen. Dat wordt ook wel inside-out-tracking genoemd. Daarmee volgt de headset dus de bewegingen die je maakt.

Onder de motorkap treffen we onder meer 256 GB aan interne opslagruimte aan, evenals 6 GB aan werkgeheugen. Daarnaast is er een Qualcomm Snapdragon XR2-processor. Daarmee komen de basale specs van de Meta Quest 2 en Neo 3 Link in elk geval overeen.

Het scherm van 5,5-inch biedt een resolutie aan van 3.664 bij 1.920 pixels en een verversingssnelheid van 90 Hertz. Het systeem is in staat draadloos games te streamen via het SteamVR-platform, dat werkt via wifi 6. Maar je kunt ook besluiten een kabel te gebruiken, zodat je de headset bedraad aan je computer kunt koppelen.

Het systeem is sinds eind 2021 beschikbaar in Azië, waardoor er al flink wat content beschikbaar is. Zo kun je meer dan tweehonderd 6 DoF-games verwachten. DoF is een afkorting die staat voor Degrees of Freedom. Dit heeft betrekking op de bewegingsvrijheid van spelers.

De bewegingen vinden plaats op een bepaalde as. Als we het hebben over 6 DoF, dan kunnen bewegingen in virtual reality op drie directionele en drie roterende assen plaatsvinden. Elk van die assen stelt dan één DoF voor.

Prijs en beschikbaarheid

Pico Interactive laat weten dat de Pico Neo 3 Link vanaf mei geleverd wordt in enkele Europese landen, waaronder Nederland (maar niet België). Het bedrijf belooft de headset wel in meer landen beschikbaar te maken; elke maand komen er nieuwe landen bij. De prijs: 449 euro.

0 Reactie(s) op: VR-headset Pico Neo 3 Link komt naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.