Wahoo ELEMNT Mini review - Voor de beginnende fietser

Door: redactie-computertotaal | 15 september 2018 14:48

Review

De Wahoo Mini is de kleinste in de familie, waarmee de naam is verklaard. Met deze fietscomputer komt Wahoo ook de ‘gewone’ fietser tegemoet. Geen gadget met knipperende lampjes en een piepend scherm op je stuur, maar toch een teller met alle informatie die je als fietser nodig hebt.

Wahoo ELEMNT Mini

Prijs: 89,99 euro
Display: 2 inch
Snelheidsfuncties: Huidige snelheid, gemiddelde snelheid (via GPS)
Afstandsfuncties: Totale afstand
Overig: Hoogte (via GPS)
Website: wahoofitness.com
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Goed betaalbaar
  • Connectie mogelijk met telefoon
  • Geïntegreerde GPS
  • Minpunten
  • Weinig informatievelden in het scherm

“Less is more” is wat Wahoo gedacht moet hebben bij het ontwikkelen van de Mini. Dat begint al bij de verpakking met daarin enkel de teller, de stuurhouder en een snelheidssensor. Het installeren van deze teller op de fiets werkt erg soepel, de houder op het stuur, de sensor op de as van het voorwiel en je bent klaar voor vertrek.

De bediening is zeer eenvoudig door de gebruiksvriendelijke drukknoppen op de voorzijde. Wanneer beide knoppen tegelijkertijd worden ingedrukt kom je in het instellingen menu waar je instellingen kunt aanpassen.

Mini voor maximaal resultaat

Deze teller oogt redelijk eenvoudig en geeft je de basisinformatie als tijd, afstand, snelheid en de tijd dat je onderweg bent, maar schijn bedriegt. De mini heeft nog veel meer in huis doordat de teller zich makkelijk laat koppelen met de telefoon en andere sensoren van Wahoo.

Zo kun je naast de hierboven genoemde basisinformatie ook gegevens krijgen over je hartslag of het aantal omwentelingen per minuut. Hiervoor heb je wel een hartslagsensor en een cadanssensor nodig. Deze zijn niet standaard meegeleverd.

Door de koppeling met je telefoon is het mogelijk de rit achteraf te bekijken in de app van Wahoo of te synchroniseren met apps van andere programma’s zoals Strava. Een leuke toevoeging door de koppeling met je telefoon is de livetrack functie. Hiermee is het voor anderen mogelijk jou te volgen tijdens de rit.

Je hebt uiteraard zelf de regie in handen over wie je kunnen volgen. Je krijgt dus veel waar voor je geld, met zijn €89,99 lijkt het een vrij prijzige teller, maar met de mini op je stuur kun je wel het maximale uit je fietservaring halen.

Het is opvallend dat Wahoo ervoor heeft gekozen geen gebruik te maken van een USB aansluiting, maar met een ‘gewone’ CR2450 batterij werkt. Het grote voordeel hiervan is dat je tot wel 250 uur kunt fietsen zonder je teller aan een lader te hoeven leggen. Voor de meeste fietsers ruim voldoende om een rit te rijden.

Conclusie

De Wahoo Elemnt mini is ontzettend makkelijk in gebruik en geeft je veel mogelijkheden. Niet alleen voor de beginnende fietser, maar ook voor de fietser die meer informatie wil ontvangen zoals hartslag en cadans. De koppeling met de telefoon maakt de mini echt uniek en geeft iedere fietser net dat beetje extra. Het is niet de goedkoopste teller maar je schaft met deze fietscomputer een compleet pakket aan zonder onnodige functies.

0 Reactie(s) op: Wahoo ELEMNT Mini review - Voor de beginnende fietser

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.