WappZapp start met betaalde ‘video on demand’-dienst

Door: Elmar Rekers | 22 augustus 2013 09:19

Nieuws

WappZapp is voortaan niet enkel een dienst die gratis online video’s voor de gebruiker verzamelt. Het Nederlandse bedrijf maakte woensdag namelijk bekend dat er vanaf deze week ook films gehuurd kunnen worden. “Wij willen hét tv-portaal van de toekomst worden”, aldus WappZapp.

WappZapp heeft ruim 100.000 Nederlandse gebruikers, die middels de gratis app video’s op maat krijgen voorgeschoteld. De dienst put hiermee uit het aanbod van onder meer Uitzending Gemist, YouTube en Vimeo. Met het opnemen van betaalde films en tv-series in het assortiment, claimt de dienst dat het de eerste app in Nederland is die een combinatie van gratis en betaalde content aanbiedt.

Netflix

Er zijn tal van apps en diensten die het mogelijk maken om films en series ‘on demand’ te kijken, en daar wordt binnenkort het succesvolle Netflix nog aan toegevoegd. De komst van deze Amerikaanse ‘all you can watch’-service lijkt ook bij de strategie van WappZapp te hebben meegespeeld. Het bedrijf verwacht dat ze met de VOD-uitbreiding “tegenwicht biedt aan de komst van Netflix in Nederland”.

Om een film te kunnen kijken, zal de gebruiker 2,69 of 4,49 euro moeten betalen. Deze functionaliteit is vooral een antwoord op de vraag om kwaliteit van gebruikers, zo zegt Colin Ellis van WappZapp. “Voorheen liet de kwaliteit van de gratis films die we in de app plaatsten nog weleens te wensen over. Hier kregen we dan veel e-mails over. […] De toevoeging van deze 'videotheek’ aan WappZapp brengt hier verandering in.”

WappZapp zegt het aanbod van films en tv-series de komende weken flink te gaan uitbreiden.

0 Reactie(s) op: WappZapp start met betaalde ‘video on demand’-dienst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.