7 actiecamera's getest - Wat is de beste actioncam van 2014?

Door: jeroen-horlings | 13 augustus 2014 10:15

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

GoPro Hero 3+ Silver

De hiërarchie van GoPro-producten is niet zo duidelijk meer sinds de introductie van de Black-, Silver- en White-modellen. De GoPro Hero 3+ Silver is qua uiterlijk identiek aan de eveneens geteste Black en biedt vergelijkbare verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger (compacter, langere accuduur). De Silver is wel minder uitgebreid qua specificaties dan de Hero 3+ Black. Er is geen 4K- en SuperView-modus en ook de sensor is wat minder. De afstandsbediening die bij de duurdere variant wordt meegeleverd ontbreekt. Tegelijkertijd zijn de verschillen voor de meeste vormen van gebruik niet zo groot (welke consument gebruikt momenteel al een 4K-videomodus?).

De Hero 3+ Silver is honderd euro goedkoper dan het topmodel en bevat grotendeels dezelfde voordelen. Zo is de camera bijzonder compact en licht en compatibel met alle bestaande GoPro-accessoires. Voor het filmen van actie is hij verder net zo geschikt. Net als zijn grote broer biedt hij in de 720p-stand een modus met 120 beelden per seconde die zeer handig is voor het maken van slow-motionbeelden (dankzij de enorme hoeveelheid frames). De beeldkwaliteit is goed, maar hij moet in de Black-versie zijn meerdere erkennen. In dit prijssegment ligt er wel erg veel concurrentie op de loer waardoor de nadelen zwaar wegen.

GoPro Hero 3+ Silver

Oordeel 3 / 5

Pluspunten

+ Zeer licht en compact

+ Zeer veel accessoires beschikbaar

Minpunten

- Geen beeldstabilisatie

- Geen lcd-scherm meegeleverd

- Iets verouderde sensor

Specificaties

Prijs: € 349,-

Website:

www.gopro.com

JVC Adixxion GC-XA2

Videofabrikant JVC gooit ook een duit in het zakje met de Adixxion GC-XA2 (opvolger van de XA1). Het ontwerpt wijkt zeer af van de andere actiecamera's. Zo is de JVC relatief gezien nogal uit de kluiten gewassen en ook aan de zware kant. Daar staan gelukkig nogal wat voordelen tegenover. De JVC heeft in principe geen onderwaterhuis nodig, want hij is tot 5 meter diepte waterdicht. Bovendien kan hij tegen een val tot een hoogte van 2 meter en is ook nog stof- en vriesbestendig. Hij heeft wifi, een ingebouwd kleurenscherm aan de zijkant en digitale beeldstabilisatie. Oftewel, het is een zeer veelzijdige actiecamera die geen speciale behuizing nodig heeft (tenzij je diep gaat duiken, daarvoor is een optioneel onderwaterhuis beschikbaar).

Het feit dat de camera geen onderwaterhuis nodig heeft, scheelt veel gedoe. Wat ook praktisch is, is dat de JVC gewoon SD-geheugen gebruikt in plaats van MicroSD. Daardoor kun je de kaartjes zonder adapter in iedere computer lezen en bovendien kun je leentjebuur spelen bij je fotocamera, waardoor je nooit om opslagcapaciteit verlegen zit. Alle andere actiecamera's gebruiken MicroSD (net zoals smartphones). Een flink en belangrijk minpunt is dat de beeldkwaliteit in vergelijking met de andere camera's minder scherp en gedetailleerd oogt. Ook kan het lcd-scherm niet uit.

JVC Adixxion GC-XA2

Oordeel : 3 / 5

Pluspunten

+ Waterbestendig (tot 5m)

+ Val-, stof- en vriesbestendig

+ Statiefaansluiting (onder- en zijkant)

+ Beeldstabilisatie

Minpunten

- Matig beeldkwaliteit

- Lcd-scherm kan niet uit

- Relatief groot en zwaar

Specificaties

Prijs: € 199,-

Website: www.jvc.nl

5 Reactie(s) op: 7 actiecamera's getest - Wat is de beste actioncam van 2014?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 september 2014 11:31 Anoniem
  Mooi stukje over de diverse actioncams. Wel erg jammer dat een ander elementair element niet getest is namelijk het uithoudingsvermogen van de bijgeleverde accu. Dit is erg belangrijk als je wat langer sport.
  Wat mij betreft een groot gemis en zeker iets wat in de beslissing meegenomen moet worden.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 oktober 2014 20:33 Anoniem
  Jammer dat de Drift Ghost S niet meegenomen in deze test terwijl bij de top hoort.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 maart 2015 11:56 Roh4000
  Bij de Sony HDR-AS100V zit een nauwsluitende waterdichte omhulsel. Prima onderwater te gebruiken dus. Beetje flauw om dit als minpunt te vermelden.
  Voor de rest zou ik willen verwijzen naar diverse vergelijkingsfilmpjes op het internet, zodat een ieder voor zichzelf kan uitmaken welke actioncam voor hem of haar de beste kwaliteit levert.
  De GoPro heeft bijvoorbeeld geen beeldstabilisatie waarmee je als actioncam dus nooit goede beelden kan leveren.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 juli 2015 19:30 Anoniem
  Liquid Image EGO 727.. hele goede kwaliteit en hele vriendelijke prijs

  https://youtu.be/91ytniyHamg
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 augustus 2015 16:41 Anoniem
  Dit is geen revieuw maar gewoon wat klets, jvc heeft matige beeldkwaliteit en je kunt het scherm niet uitzetten zegt mij genoeg
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.