7 actiecamera's getest - Wat is de beste actioncam van 2014?

Door: jeroen-horlings | 13 augustus 2014 10:15

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Isaw A3 Extreme

Het Koreaanse Isaw is relatief nieuw, maar heeft zich gespecialiseerd in actiecamera's. De A3 Extreme is het topmodel van dit moment. De specificaties doen niet onder voor de andere fabrikanten, alleen de beeldhoek is wat aan de krappe kant. Daar staat tegenover dat de lens erg lichtsterk is. Verder valt vooral de complete uitrusting op. Naast een behuizing krijg je veel accessoires. De camera wordt geleverd met zowel een waterdichte als een niet-waterdichte behuizing. Het voordeel van de niet-waterdichte behuizing is dat de beeldkwaliteit iets beter is omdat er geen plastic omhulsel voor de lens zit. Verder worden vier verschillende plaatjes met 3M-tape meegeleverd inclusief het bijbehorende bevestigingsmateriaal én een aansluiting voor een statief.

Opvallend is dat Isaw compatibel is met de GoPro-aansluiting, waardoor je dezelfde accessoires voor bevestiging kunt gebruiken. Aan de achterzijde zit een groot 5cm-kleurenscherm dat optioneel is uit te schakelen om energie te besparen. De A3 Extreme is voorzien van een Sony Exmor-sensor en dat is ook terug te zien aan beeldkwaliteit: die is prima. Wat betreft prijs is de actiecamera op de JVC na het meest voordeligst.

Isaw A3 Extreme

Oordeel : 4 / 5

Pluspunten

+ Prijs

+ Groot kleurenscherm

+ Extra omhulsel meegeleverd

+ Compatibel met GoPro-accessoires

Minpunten

- Kleinste beeldhoek

- Geen beeldstabilisatie

- Geluidskwaliteit is matig

- Accuduur kan beter

Specificaties

Prijs: € 279,95

Website: www.isawbenelux.nl

Sony HDR-AS100V

De AS100V is de meest recente actiecamera van Sony. Het Japanse bedrijf kiest net als Garmin en JVC voor een langwerpig ontwerp, al is de Sony een stuk slanker en lichter. Net als de twee eerder genoemde merken onderscheidt Sony zich van de rest met een spatwaterdichte behuizing. Rubberen afdichtingen zorgen ervoor dat de camera een regenbui en een spat water overleeft, maar in tegenstelling tot JVC en Garmin is de behuizing niet compleet waterdicht (een wilde kanotocht zonder onderwaterbehuizing is dus niet aan te raden).

Er is ook een AS100VR beschikbaar die geleverd wordt met een afstandsbediening en kleurenscherm dat je om je pols draagt. Door de vorm is de Sony ontworpen om aan de zijkant van het hoofd te dragen, wat afhankelijk van je gebruiksdoel zowel handig als onhandig is. De batterij gaat erg lang mee. Net als de Garmin is de Sony uitgerust met een gps die de snelheid, locatie en hoogte meet en opslaat in het videobestand. De beeldkwaliteit van de Sony is prima, ook vergeleken met de andere camera's in deze prijsklasse. De GoPro Hero 3+ Black is wel scherper en biedt een iets grotere beeldhoek, ondanks de gelijke specificaties.

Sony HDR-AS100V

Oordeel 4 van 5 sterren

Pluspunten

+ Spatwaterdicht

+ Beeldstabilisatie

+ Lange accuduur

+ Gps

Minpunten

- Prijzig

- Geen lcd-scherm meegeleverd

- Niet echt waterdicht

Specificaties

Prijs: € 399,-

Website: www.sony.nl

Conclusie

Dankzij het grote aanbod van actiecamera is er voor ieder wat wils. Wie voldoende budget te besteden heeft, kan het beste kiezen voor het topmodel van GoPro, de Hero 3+ Black. Deze biedt de beste beeldkwaliteit, de grootste beeldhoek en de meeste accessoires. Hierdoor kun je de camera in iedere situatie gebruiken. We geven deze camera het keurmerk Best getest. Wie wat minder wil besteden, heeft in het middensegment veel keus. De verschillen tussen de camera's zijn niet heel groot en de keuze is dan ook grotendeels een persoonlijke afweging.

Wie na aanschaf van de camera in principe klaar wil zijn, kan het beste kiezen voor de Nilox F-60. Deze camera wordt het meest compleet geleverd met onder andere een afneembaar kleurenscherm, extra batterij en waterdichte afstandsbediening. Daar staat tegenover dat de Nilox als enige niet over wifi beschikt. De vele accessoires zorgen ervoor dat we de Nilox het keurmerk Redactie Tip geven. De JVC Adixxion is de meest voordelige keus en is ook zeer veelzijdig, maar helaas viel de beeldkwaliteit ons in vergelijking met de rest wat tegen.

5 Reactie(s) op: 7 actiecamera's getest - Wat is de beste actioncam van 2014?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 september 2014 11:31 Anoniem
  Mooi stukje over de diverse actioncams. Wel erg jammer dat een ander elementair element niet getest is namelijk het uithoudingsvermogen van de bijgeleverde accu. Dit is erg belangrijk als je wat langer sport.
  Wat mij betreft een groot gemis en zeker iets wat in de beslissing meegenomen moet worden.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 oktober 2014 20:33 Anoniem
  Jammer dat de Drift Ghost S niet meegenomen in deze test terwijl bij de top hoort.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 maart 2015 11:56 Roh4000
  Bij de Sony HDR-AS100V zit een nauwsluitende waterdichte omhulsel. Prima onderwater te gebruiken dus. Beetje flauw om dit als minpunt te vermelden.
  Voor de rest zou ik willen verwijzen naar diverse vergelijkingsfilmpjes op het internet, zodat een ieder voor zichzelf kan uitmaken welke actioncam voor hem of haar de beste kwaliteit levert.
  De GoPro heeft bijvoorbeeld geen beeldstabilisatie waarmee je als actioncam dus nooit goede beelden kan leveren.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 juli 2015 19:30 Anoniem
  Liquid Image EGO 727.. hele goede kwaliteit en hele vriendelijke prijs

  https://youtu.be/91ytniyHamg
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 augustus 2015 16:41 Anoniem
  Dit is geen revieuw maar gewoon wat klets, jvc heeft matige beeldkwaliteit en je kunt het scherm niet uitzetten zegt mij genoeg
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.