Wat is Google van plan met Android Wear?

Door: sharon-gaudin | 27 maart 2014 12:23

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

ACHTERGROND - Android Wear past precies binnen de 'smart strategie' van Google. Het mobiele besturingssysteem legt de focus op het aansturen van smartwatches.

Het nieuwe OS helpt het bedrijf verschillende projecten te koppelen, van zoektechnologie tot robotica tot Google Glass en tot data analytics. Het is zeer onwaarschijnlijk dat het later dit jaar verschijnende Google Glass de enige wearable computer van Google blijft.

Android Wear maakt intensief gebruik van de asssistentsoftware Google Now en is in staat gebruikers informatie over weer en verkeer te geven, mededelingen te doen en te vertalen.

Als de woorden 'OK Google' worden uitgesproken, kan een wearable gebruikt worden om een taxi te bellen, een alarm in te stellen of een bericht te beantwoorden. Ook is het mogelijk om een kaart op te roepen, herinneringen in te stellen of het aantal verbrande calorieën te meten.

Deze functies liggen op dit moment nog binnen het domein van de smartphone, maar met een wearable als een smartwatch hoef je het toestel niet meer uit te zak te halen. Een blik op je pols is voldoende.

In een blogpost kondigde Google vorige week dinsdag aan dat de Developer Preview van Android Wear gedownload kan worden en dat er binnenkort nog meer materialen en API's voor ontwikkelaars beschikbaar komen.

Designhorloges

In juni van dit jaar zullen de eerste smartwatches beschikbaar zijn. Google heeft daarvoor al een flink aantal partners gevonden, waaronder Asus, HTC, LG en Samsung. Ook horlogemaker Fossil Group gaat met een op Android Wear gebaseerde smartwatch op de markt komen. Onduidelijk is of Google ook zelf met een exemplaar komt of het ontwerpen en produceren van deze apparaatjes enkel aan anderen overlaat.

De aangekondigde partnerschappen laten zien dat als een fabrikant een draagbare computer ontwikkelt, Google zijn software op dat device wil hebben draaien. Dat trekt het Android platform nog veel breder dan alleen smartphones, tablets en pc's. Het past uitstekend in Google's algemene strategie.

Google is vooral bekend vanwege zijn zoekmachine en het populaire Android smartphone platform. Maar op alle mogelijke manieren probeert het bedrijf zijn vleugels uit te slaan, bijvoorbeeld door zelfrijdende auto's te helpen ontwikkelen, zich te bemoeien met slimme thermostaten en ook robots te bouwen.

0 Reactie(s) op: Wat is Google van plan met Android Wear?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.