watchOS 8 gepresenteerd: dit is er nieuw

Door: Rens Blom | 07 juni 2021 20:59

Nieuws

Apple heeft watchOS 8 voor de Apple Watch officieel aangekondigd. Het besturingssysteem is via een update beschikbaar voor ondersteunde modellen van het slimme horloge.

De aankondiging vond plaats tijdens Apple's jaarlijkse WWDC-conferentie, waarop het traditiegetrouw nieuwe software onthult. Zo presenteerde Apple ook iOS 15 voor de iPhone en iPadOS 15 voor de iPad.

watchOS 8: de verbeteringen uitgelegd

watchOS 8 is de nieuwste versie van het besturingssysteem dat op de Apple Watch geïnstalleerd is. Nieuw in watchOS 8 zijn verbeteringen op het fitnessvlak. De smartwatch moet je mentale en fysieke gezondheid nog beter in de gaten kunnen houden, bijvoorbeeld omdat de software nieuwe work-outs begrijpt. De Breathe-app is verbeterd en kan je nu meer ademhalingsoefeningen voorschotelen. Ook kan de app je vragen stellen waar je op kunt reflecteren. Bijvoorbeeld: denk aan iets wat je leuk vindt en vraag jezelf af waarom je het zo leuk vindt.

Apple heeft het besturingssysteem ook verbeterd door een aantal van zijn eigen apps te vernieuwen. Die hebben een likje verf gekregen en ogen daarom moderner en gebruiksvriendelijker. watchOS 8 bevat daarnaast nieuwe wijzerplaten om je slimme horloge meer te personaliseren. Zo introduceert Apple een portretmodus voor je foto-achtergrond op het horloge. De Foto's-app op de Watch is ook uitgebreid. Je kunt foto's nu vanaf je horloge delen via de Berichten-app en Mail-app. Dit gaat via spraakbediening, schrijven op het scherm en het toevoegen van smiley's. 

Ook handig: je kunt nu meerdere timers instellen op het horloge en een spraakbericht sturen naar alle Siri-apparaten, als een intercom-functie. Je bericht klinkt dan bijvoorbeeld uit de HomePods in je huis. Leuk, al is het nog niet duidelijk of deze functie direct in Nederland werkt.

watchOS 8 downloaden

De watchOS 8-update komt beschikbaar voor de Apple Watch Series 6, 5, 4 en SE. In de komende maanden gaat Apple de software testen. De finale update wordt pas in het najaar verwacht.

Tegen die tijd gaan we waarschijnlijk ook de Apple Watch Series 7 zien. Die nieuwe smartwatch(serie) presenteert Apple vermoedelijk tegelijk met de iPhone 13-reeks. 

0 Reactie(s) op: watchOS 8 gepresenteerd: dit is er nieuw

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.