Wavemaster MOBI-2 - Saaier, maar uitgebreider dan zijn voorganger

Door: Lennart Koster Lennart Koster | 21 oktober 2014 18:01

Overige elektronica

Het Duitse Wavemaster is hier wat minder bekend, maar heeft wel een aantal interessante bluetoothluidsprekers in het assortiment. De Wavemaster MOBI-2 is een heel klein speakertje voorzien van bluetooth en lijkt ideaal voor onderweg.

Score
60
  • Pluspunten
  • Prijs
  • Meegeleverde hoes
  • Aux-kabel
  • Formaat
  • Minpunten
  • Geluidskwaliteit

None

Wavemaster Mobi-2

Prijs € 37,95

Frequentie bereik: 80 – 20000 Hz

Speaker vermogen: 3,8 W

Bluetooth bereik: 10 meter

Accuduur: ongeveer 8 uur bedraad / 5 uur Bluetooth

Gewicht: 110 gram

Afmetingen: 80 x 38 mm

Serieuzer dan zijn oudere broer

Wavemaster heeft al een aantal jaar de gewone MOBI in het assortiment zitten. Dit kleine ufo-achtige speakertje biedt voor zijn formaat een prima geluid, maar is uiteraard al een aantal jaar oud. Wavemaster vond het tijd voor vernieuwing en kwam daarom met de MOBI-2.

Lees ook: Logitech X300

De MOBI-2 is qua design weinig veranderd ten opzichte van de eerste MOBI. Het verschil zit hem onder andere in het formaat. Je zou denken dat Wavemaster de speaker nog kleiner heeft gemaakt, maar de MOBI-2 is juist wat groter uitgevallen. Veel scheelt het niet, slechts enkele millimeters. Gelukkig is het nog steeds een heel kleine, handzame en lichte speaker die je overal mee naartoe kunt nemen. Hij is zo klein, dat hij zelfs in je broekzak past.

De MOBI-2 is vooral wat rechter geworden. Zijn voorganger was iets boller en daardoor iets speelser. Daarnaast was de eerste MOBI nog in enkele verschillende kleuren te verkrijgen, zoals groen en paars. De MOBI-2 moet het doen met een zwarte of witte behuizing.

De eerste MOBI (links) ziet er net wat minder serieus uit dan de MOBI-2 (rechts).

Wat wel gebleven is, is het uitklappen van de speaker. De onderkant van de speaker klap je namelijk uit als je hem wilt gebruiken. Dit zorgt voor een extra ruimte voor het geluid wat de kwaliteit ten goede komt. Op de rand van dit uitgeklapte deel van de speaker vind je de aan- en uit-knop en de micro-usb-ingang.

Je klapt de onderkant van de speaker uit voor je hem gebruikt.

Onderop zit het paar centimeter lange geluidskabeltje. De kabel is wat kort, maar je hebt nu wel altijd een kabel bij je. Dit is ideaal voor als je een apparaat zonder bluetooth aan wilt sluiten of als je de batterij van de speaker of van je apparaat wilt sparen. Je kunt met de aan- en uit-knop ook bepalen of je bluetooth wil gebruiken voor een connectie. Klik je één keer, dan werkt hij met de geluidskabel. Klik twee keer en een vrouwenstem vertelt je dat bluetooth is geactiveerd. Hij is nu vindbaar en gemakkelijk te koppelen.

Altijd een geluidskabeltje bij de hand.

De speaker wordt geleverd met een beschermhoesje die de MOBI-2 beschermt tegen de krasjes en kleine beschadigingen. Verwacht overigens niet dat hij ook beschermd is tegen vallen en stoten, want het is enkel een zakje waar je de speaker in kan doen. Dit zorgt er wel voor dat je hem veiliger in je tas mee kan nemen.

De speaker wordt geleverd met een prima beschermhoesje.

Matige geluidskwaliteit

De geringe grootte van de speaker heeft wel invloed op de geluidskwaliteit. Die valt namelijk wel tegen. De speaker heeft weinig ruimte om de lage tonen goed te vormen, ondanks dat je de speaker uitklapt. De geluidskwaliteit is er ten opzichte van zijn voorganger wel op vooruit gegaan, maar het verschil is klein. Toch mag je voor een speaker van dit formaat niet klagen. Hang je hem aan je telefoon, dan merk je een flinke verbetering ten opzichte van je telefoonspeaker.

De accuduur is volgens Wavemaster ongeveer tien uur. Gebruik je de speaker in combinatie met de geluidskabel, dan kom je inderdaad aardig in de buurt. Ga je je favoriete muziek afspelen via bluetooth, dan gaat dit ook ten koste van de accuduur en mag je hem dus wel een paar uur eerder aan de oplader hangen.

Conclusie

Het grootste voordeel van deze Wavemaster MOBI-2 is het formaat. De speaker is erg klein wat hem ideaal maakt om mee te nemen. Helaas heeft dit formaat wel invloed op de geluidskwaliteit, dat ten opzichte van zijn oudere en iets kleinere broer weinig verbeterd is. Wel beschik je voor ongeveer veertig euro over een mini-speaker met bluetooth, die wel degelijk beter geluid produceert dan de speakers van je telefoon. Wil je een beter geluid hebben, dan mag je een stuk dieper in je buidel tasten of een grotere speaker gaan uitzoeken. In Nederland zul je de ze luidspreker ook tegenkomen als de Edifier Wavemaster MOBI-2, het gaat om dezelfde luidspreker.

0 Reactie(s) op: Wavemaster MOBI-2 - Saaier, maar uitgebreider dan zijn voorganger

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.