WD brengt nieuwe SSD's uit

Door: Joris Peterse | 11 oktober 2016 14:00

Nieuws

WD brengt twee nieuwe SSD’s op de markt, de WD Green en WD Blue. Daarnaast presenteert het bedrijf ook een nieuwe versie van de Passport externe harde schijf-serie.

WD maakte eerder nog geen SSD’s, maar sinds het bedrijf begin 2016 Sandisk over heeft genomen is WD ook in staat SSD’s uit te brengen. Met WD Blue en WD Green heeft WD z’n eerste (SATA) SSD-lijnen uitgebracht. De groene SSD is bedoeld voor de normale pc-gebruiker en biedt 120 of 240 GB opslag. De blauwe variant is bedoeld voor wie meer snelheid nodig heeft en is beschikbaar met 250 GB, 500 GB of 1 TB. Lees ook: Overstappen op een SSD - Kloon je Windows-installatie en bouw je SSD in

Groentjes

Met een leessnelheid van 540 MB per seconde en een schrijfsnelheid van 435 MB/s heeft WD een vlotte SSD op de markt gebracht die tevens energiezuinig en toegankelijk moet zijn. Volgens WD een ideale SSD voor normaal gebruik, voor consumenten die hun pc willen versnellen of upgraden.

Blauw

De WD Blue SSD heeft een leessnelheid van 545 MB/s en een schrijfsnelheid van 525 MB/s. Voor de 250GB-versie liggen deze snelheden een fractie lager (540 om 500). Voor beide SSD-lijnen is de Dashboard-freeware beschikbaar om de gezondheid van de SSD te monitoren en te zorgen dat de firmware up-to-date blijft.

De blauwe lijn SSD’s zijn vanaf 11 oktober verkrijgbaar. Hier betaal je € 99,- (250 GB), € 169,- (500 GB) en € 339 (1 TB) voor. Wanneer de groene lijn beschikbaar is en voor welke prijs, is op het moment nog niet bekend.

0 Reactie(s) op: WD brengt nieuwe SSD's uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.