WD lanceert 6 TB NAS-schijf

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 21 juli 2014 15:26

Nieuws

WD heeft het assortiment NAS-schijven uitgebreid met de introductie van een 5- en 6 TB-model. Daarnaast lanceert de harde schijf-fabrikant met WD Red Pro een nieuwe serie schijven voor professionele NAS-gebruikers.

Aan de al bestaande WD Red-serie heeft WD vandaag een 5- en 6TB-schijf toegevoegd. Deze 3,5inch-schijven zijn speciaal bedoeld voor gebruik in een NAS. Hierdoor kun je bijvoorbeeld 12 TB opslagruimte gebruiken in een doorsnee dualbay NAS. De nieuwe WD-RED-schijven zijn voorzien van NASware3.0, een speciale firmware die bedoeld is voor NAS-gebruik en zijn bedoeld voor NAS-apparaten met maximaal acht schijfposities. De 5TB-uitvoering kost 239 euro terwijl je voor de 6TB-schijf 289 euro betaalt.

Lees ook: 10 Tips: Wat te doen als je NAS vol raakt?

Wie behoefte heeft aan 5 of 6 TB opslag in de desktop moet nog even geduld hebben, binnenkort verschijnen er ook WD Green-schijven met een opslagcapaciteit van 5 en 6TB.

WD Red Pro

Voor wie een NAS heeft met meer dan acht schijfposities lanceert WD vandaag ook de WD Red Pro-serie. Deze schijven zijn bedoeld voor NAS-systemen met maximaal zestien schijfposities en zijn daarnaast sneller dan WD Red-schijven door het hogere toerental van 7200 RPM. WD Red Pro is beschikbaar in 2, 3 en 4 TB voor respectievelijk 149, 179 en 239 euro.

0 Reactie(s) op: WD lanceert 6 TB NAS-schijf

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.