WD TV Live

Door: Maikel Dijkhuizen | 14 februari 2012 11:26

Apps & Software

Uit de stal van Western Digital is er een vernieuwde versie van de WD TV Live. Op het eerste gezicht lijkt het een doodeenvoudige mediastreamer, ware het niet dat we de muziekdienst Spotify binnen het menu tegenkomen. Leuk, want zo hebt u voortaan met uw home-cinemaset toegang tot vijftien miljoen liedjes!

Western Digital heeft het compacte kastje simpel vormgegeven. De matzwarte behuizing wordt aan de voorkant onderbroken door een klein blokje pianolak. Hierin zit een led-indicator verwerkt. Zowel aan de voor- als achterkant is er een usb-poort om opslagmedia aan te sluiten. Wel zo handig, want deze mediaspeler heeft geen plek voor een interne schijf. Verder gebruikt u de ethernetpoort of geïntegreerde draadloze adapter om films en muziek vanaf netwerkbronnen af te spelen. Het mooie menu zagen we al eerder bij grote broer WD TV Live Hub. Gelukkig is er nu wel een Nederlandse vertaling beschikbaar. Mediamappen, webdiensten en instellingen zijn in het menu simpel bereikbaar, al had de reactietijd wel iets vlotter gemogen. De WD TV Live geeft het zelf aan als er nieuwe firmware is.

Om uw filmcollectie wat meer smoel te geven, haalt u metagegevens en hoesjes van het web. Sowieso is deze mediaspeler prima geschikt voor films, aangezien het alle formaten soepel verwerkt en lip-sync ondersteund wordt. U hebt toegang tot vijftien webdiensten, waaronder Deezer, Dailymotion, YouTube, Vimeo en Facebook. Daarnaast volgt u rss-feeds en speelt u eventueel een spelletje. De belangrijkste toevoeging is Spotify. U put uit een database van vijftien miljoen liedjes, zodat u op een gewone stereo-installatie naar online muziek luistert. Met de zoekfunctie spoort u artiesten op, waarna u de leukste nummers toevoegt aan een afspeellijst. Jammer genoeg is deze functie alleen toegankelijk wanneer u een Premium-account bij de muziekdienst afneemt. Hiervoor betaalt u 9,99 euro per maand.

Conclusie

Muziekliefhebbers met een Premium-account van Spotify gebruiken de WD TV Live als tussenstation om online liedjes naar geluidsapparatuur te streamen. Bovendien is de WD TV Live een betrouwbare partner voor uw eigen muziek- en filmverzameling. Puntjes van kritiek zijn het ietwat slome menu en het ontbreken van een browser. Online is er een Nederlandstalige handleiding van ruim tweehonderd pagina's beschikbaar.

WD TV Live

Prijs € 119,-

Geteste firmware-versie 1.04.12

Multimediaprocessor Sigma Designs SMP8670AD

Videoformaten Avi, mpg, mpeg, vob, mkv, ts, tp, m2t, m2ts, mp4, mov, flv, asf, iso

Videocodecs Xvid, avc, mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, h.264, x.264, vc-1, wmv9

Audioformaten Mp3, wav, wma, aac, flac, mka, aif, aiff, ogg, pcm, lpcm, Dolby Digital (Plus), Dolby TrueHD, DTS

Afbeeldingsformaten Jpeg, gif, tif, bmp, png

Ondertitels Srt, ass, ssa, sub, smi

In- en uitgangen HDMI 1.4, composiet via 3,5 mm, S/PDIF (optisch), 2 x- usb-host, ethernet 10/100

Oordeel 7/10

Pluspunten

Toegang tot Spotify

Brede bestandsondersteuning

Mooi menu

Minpunten

Spotify vereist Premium-account

Trage reactietijd

Geen browser

1 Reactie(s) op: WD TV Live

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 27 maart 2014 21:17 Anoniem
    Er zit wel een browser op de wdtv. Op Search drukken als je in het systeem menu op info hebt gedrukt en voila.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.