WD TV Live Hub

Door: Maikel Dijkhuizen | 27 april 2011 13:35

Apps & Software

Western Digital heeft met de WD TV Live Hub een veelzijdige mediaspeler uitgebracht die qua mogelijkheden en gebruikersinterface behoort tot het topsegment. Bijzonder is dat u met andere mediaspelers, gameconsoles, tv's en blu-ray-spelers verbinding met het apparaat kunt maken. Vanaf een centrale opslaglocatie streamt u op die manier media over uw volledige thuisnetwerk!

De WD TV Live Hub heeft een opvallend platte behuizing. Toch is het de fabrikant gelukt om een 2,5inch-schijf van 1 TB in het zwarte kastje te proppen. Er is geen mogelijkheid om een eigen schijf in te bouwen. Aan de voorkant zien we een aan/uit-schakelaar en usb-poort. De overige aansluitingen bevinden zich aan de achterzijde, zoals gigabit-ethernet en HDMI 1.4. Over het menu kunnen we kort zijn, dat ziet er namelijk weergaloos uit. Leuk is dat de mediaspeler filminformatie van het web plukt en deze gegevens in de mediabibliotheek plaatst. Door middel van thema's en foto's is de vormgeving van de interface aanpasbaar. Helaas is de interface niet in het Nederlands vertaald.

De WD TV Live Hub heeft een platte behuizing.

Er worden verschillende webdiensten ondersteund. Zo bekijkt u YouTube-filmpjes of foto's op Flickr. Verder is het mogelijk in te loggen op uw Facebook-profiel om uw status bij te werken of rechtstreeks video's te uploaden. U kunt uiteraard films kijken op de tv waarop de WD TV Live Hub is aangesloten, maar het apparaat kan ook bestanden serveren aan andere DLNA-gecertificeerde apparaten in het netwerk. U kiest dus zelf op welke televisie u een film kijkt door media te streamen naar bijvoorbeeld een aangesloten blu-ray-speler of PlayStation 3. Het systeem is in staat om meerdere streams tegelijk te verwerken, hoewel het de vraag is in hoeverre uw netwerk dat aankan.

Conclusie

Deze speler van Western Digital speelde alle testbestanden zonder problemen af. Ondanks de aanwezigheid van een interne schijf, is er geen mogelijkheid om het apparaat rechtstreeks op uw computer aan te sluiten. Data pompt u over het netwerk of u koppelt zo nodig externe opslagmedia aan via usb. Hierbij synchroniseert u optioneel de inhoud automatisch met de interne harddisk. Het product wordt helaas niet geleverd met audio- en videokabels. Als de genoemde minpunten voor u geen bezwaar vormen, dan beleeft u zonder twijfel veel plezier aan deze fraaie mediaspeler.

WD TV Live Hub

Prijs € 219,-

Videoformaten Avi, mkv, ts, m2ts, mpg, mp4, mov, vob, ifo, iso, asf, flv, wmv9, h.264, vc-1

Audioformaten Mp3, wma, aac, flac, wav, ogg, aiff, mka

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, gif, tif, png

Ondertitels Srt, smi, ssa, sub, ass

In- en uitgangen HDMI 1.4, component, composiet, s/pdif (optisch), ethernet 10/100/1000, 2 x usb-host

Resolutie 480p, 576p, 720p, 1080i, 1080p

Garantie 2 jaar

Oordeel 8/10

Pluspunten

Aanpasbaar menu

Accepteert alle gangbare bestandsformaten

Media streamen naar andere apparaten

Minpunten

Menu niet in het Nederlands

Ingebouwde schijf niet verwisselbaar

Geen audio- en videokabels meegeleverd

0 Reactie(s) op: WD TV Live Hub

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.