Wearable tech: 360 graden visie op je motor

Door: rene-schoemaker | 10 maart 2014 12:41

Video

Een motorhelm waarmee je volledig om je heen kan kijken zonder je hoofd te draaien. Het is de prijswinnaar in de categorie wearable tech tijdens de hippe conferentie SXSW.

De prijs, 4000 dollar groot, ging naar startup Skully Helmets. Dat gebruikt augemented reality in motorhelmen, waardoor de motorrijder zonder zijn hoofd te bewegen om zich heen kan kijken. cameraatjes in de helm projecteren beelden op een headset dat is ingebouwd voorin de helm. Daardoor hoeft de rijder nooit zijn ogen van de weg voor hem af te halen, terwijl hij wel in de gaten kan houden wat om hem heen gebeurt.

2 Reactie(s) op: Wearable tech: 360 graden visie op je motor

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 10 maart 2014 13:20 Anoniem
  Het idee is leuk, maar daar houdt het ook mee op.
  Ik word tijdens het kijken van het filmpje al steeds afgeleid door het beeld achter. Het is teveel in your face, en daarom denk ik juist minder veilig dan gewoon in de spiegel kijken. Die dingen zijn ervoor bedoeld en werken al tientallen jaren perfect.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 maart 2014 14:39 Oscar
  Ik vindt het wel een mooi systeem. Ik zie dat beeld van die achter camera niet als storende factor ik ervaar dat beeld, juist net zo als wanneer ik al autorijdende in een achteruitkijkspiegel, in de auto kijk je ook niet constant in je binnen spiegel wat er achter je rijd, je kijkt er af en toe in.
  .
  Zelf denk ik, dat het meer een kwestie van gewenning is. Want je hersenen krijgen ineens meer informatie te verwerken, dan je gewoonlijk gewent was ,Beeld van voor je, en tegelijk beeld van wat achter je gebeurt.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.