Wearables verkopen goed

Door: kristian-van-tuil | 22 augustus 2014 11:48

Nieuws

Onderzoeksbureau Canalys laat weten dat de eerste helft van 2014 flink meer wearables zijn verkocht in vergelijking met een jaar eerder. Dat is ook niet zo moeilijk aangezien die markt vorig jaar nog amper bestond.

Volgens Canalys zijn in de eerste maanden van 2014 wereldwijd maar liefst 684 procent meer wearables verkocht dan een jaar eerder. Zowel standaard fitnessbandjes als de wat slimmere 'smartwatches' doen het goed.

Canalys maakt het onderscheid tussen standaard wearables en 'smart wearables' omdat volgens het bureau de fitnessbandjes van Fitbit en Jawbone niet over één kam te scheren zijn met de slimme horloges van fabrikanten als Samsung. Fitbit en Jawbone zijn trouwens marktleiders in eerste categorie, gevolgd door Nike - dat daalde qua marktaandeel - en Garmin.

Op gebied van smartwatches is Samsung op dit moment nog heer en meester met de Gear 2, de Gear 2 Neo en de Gear Fit. Verwacht wordt dat later dit jaar door de komst van het besturingssysteem Android Wear nog veel meer draagbare slimme horloges op de markt zullen verschijnen.

0 Reactie(s) op: Wearables verkopen goed

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.