Weekoverzicht: de 5 beste Amazon techdeals

Door: Maikel Dijkhuizen | 31 maart 2022 10:18

Amazon
Nieuws

Voor techliefhebbers is de Nederlandse versie van Amazon een waar walhalla. De webwinkel staat namelijk vol met prijsvriendelijke gadgets, audiovisuele apparatuur en computerspullen. Wat zijn de beste techdeals van deze week? Amazon wijzigt zo’n beetje dagelijks zijn prijzen, dus sla snel je slag!

Apple Mac Mini

Deze afgeprijsde Apple Mac Mini neemt weinig ruimte in beslag. De behuizing meet namelijk slechts 19,7 × 19,7 × 3,6 centimeter. Sluit via HDMI en/of thunderbolt maximaal twee schermen op het systeem aan en verlies jezelf in de wondere wereld van macOS. 

Apple Mac Mini

Het besturingssysteem en apps starten vanaf een ssd van 512 GB in rap tempo op. Voor het rekenwerk doet deze mini-pc een beroep op de Apple M1-chip met acht rekenkernen. Aan de hand van 8 GB RAM gebruik je zonder vertragingen meerdere apps naast elkaar. De Mac Mini communiceert vanwege wifi 6-ondersteuning met de snelste draadloze netwerken. Daarnaast kun je deze computer ook met een bekabeld netwerk verbinden. De 256GB-versie van de Mac Mini is op Amazon.nl eveneens afgeprijsd. Die kost op het moment van schrijven 732,05 euro.

Prijs: van € 1029,- voor € 899,-

Apple AirTag

Raak je regelmatig belangrijke spullen kwijt? Stop dan deze Apple AirTag in je portemonnee of doe hem aan een sleutelbos. Vanuit de Zoek mijn-app op een iPhone, iPad of Mac vind je zoekgeraakte spullen moeiteloos terug. Gebruik hiervoor het onderdeel Objecten en koppel een tas, sleutelbos of fiets aan deze bluetooth-tracker. Op een plattegrondje achterhaal je vervolgens eenvoudig de geografische locatie. Dat werkt ook over grotere afstanden, want ieder Apple-apparaat ter wereld kan locatiegegevens met jou delen. Dat gebeurt volledig anoniem, dus je privacy is gewaarborgd. 

Apple AirTag

Je speelt eventueel een geluidje op de AirTag af om hem binnenshuis op te sporen. Vervolgens achterhaal je via de functie Nauwkeurig zoeken met behulp van Ultra Wideband-technologie de exacte locatie. Dat vereist overigens wel een iPhone 11 of hoger. In de ronde behuizing gaat een CR2032-knoopcelbatterij.

Prijs: € 33,99

Sony CyberShot DSC-WX500

Hedendaagse smartphones hebben weliswaar een goede camera, maar helaas kun je er meestal niet of nauwelijks mee inzoomen (behalve met de absolute topmodellen). Dat is met deze compacte Sony CyberShot DSC-WX500 wel anders. Met 30× optische zoom haal je moeiteloos objecten in de verte dichterbij. Dat gebeurt overigens zonder kwaliteitsverlies. 

Sony CyberShot DSC-WX500

Dankzij een indrukwekkende resolutie van 18,2 megapixel ogen de kiekjes haarscherp. Verder kun je het 3inch-scherm kantelen, waarna je desgewenst zelfportretten maakt. De CyberShot DSC-WX500 fungeert net zo gemakkelijk als videocamera, want met één druk op de Movie-knop maak je een 4K-fimpje. Verbind het fototoestel bij thuiskomst met wifi en zet de beelden over naar een pc of laptop.

Prijs: van € 400,- voor € 259,-

D-Link ‎DGS-108GL

De D-Link ‎DGS-108GL is een goedkope netwerkswitch met acht poorten. Handig voor het geval je rondom het televisiemeubel of in een thuiskantoor meerdere apparaten via kabel wilt aansluiten. De metalen behuizing is met 14 × 6,7 × 2,6 centimeter erg compact, zodat je het apparaatje gemakkelijk achter een meubel of onder een bureau kunt wegwerken. 

D-Link ‎DGS-108GL

Deze switch heeft geen ventilator en produceert dus geen geluid. Verder heeft de DGS-108GL een laag energieverbruik. Dankzij ondersteuning voor Quality of Service (QoS) geeft de switch belangrijk netwerkverkeer voorrang, zoals videostreams en VoIP-gesprekken.

Prijs: van € 24,49 voor € 19,59

TP-Link U500

Heeft jouw computer of laptop geen bluetooth, dan voeg je deze draadloze technologie met deze piepkleine adapter alsnog toe. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je met een bluetooth-hoofdtelefoon naar een filmpje wilt kijken of een Spotify-afspeellijst wilt streamen. 

TP-Link U500

Het apparaatje meet slechts 1,48 × 1,89 × 0,68 centimeter. Fijn, want hierdoor steekt de TP-Link U500 amper uit de usb-poort. Dankzij ondersteuning voor bluetooth 5.0 realiseer je een stabiele en snelle draadloze verbinding. Dit product is compatibel met Windows-systemen. Verder kun je maximaal zeven bluetooth-apparaten verbinden.

Prijs: van € 14,90 voor € 12,95

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: de 5 beste Amazon techdeals

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.