Werken vanaf een usb-stick

Door: wouter-diemer | 07 februari 2012 14:16

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

6. Undelete360

Hoewel PortableApps enorm uitgebreid is, zult u er niet alle programma's in vinden die u op uw usb-stick zou willen zetten. U bent daarom deels op andere softwarebronnen aangewezen en zult u ook losse software moeten downloaden, zoals bijvoorbeeld Undelete360. Onverhoopt kan het ook u overkomen dat uw pc crasht of uw geheugenkaartje ineens niet meer werkt. Met Undelete360 kunt u verloren bestanden terughalen. Als u het programma binnenhaalt, moet u niet vergeten om uw usb-stick aan te geven als downloadlocatie, anders komt het downloadbestand niet direct op de juiste plek terecht. Vanaf uw stick start u het programma direct op door op het exe-bestand te klikken, waarna u Search kiest om de schijf te selecteren waarop u naar verloren gewaande bestanden wilt zoeken. Als er bestanden zijn gevonden, klikt u op Recover om ze weer terug te halen. Als u bestanden kwijt bent, is het aan te raden om zo min mogelijk gebruik te maken van de schijf waarop uw 'verloren' bestanden staan. Daarmee voorkomt u dat u de bestanden overschrijft met andere data. Overigens geeft het inschakelen van Undelete360 geen enkele garantie; het is nooit helemaal zeker dat u al uw bestanden weer terug zult vinden, maar het is de moeite van het proberen waard!

Bestanden kwijt? Schakel Undelete360 vanaf een usb-stick in om ze terug te vinden op uw pc.

7. DP Shredder

Soms wilt u dat bepaalde bestanden 'echt' weg zijn en op geen enkele manier meer mogen worden teruggevonden op uw systeem. DP Shredder verwijdert documenten definitief van uw computer. Door extra data over het verwijderde bestand heen te schrijven, zorgt de software ervoor dat een bestand niet meer kan worden teuggevonden. Surf naar PDF Creator, bewaar het zip-bestand op uw usb-stick en pak het hier uit. Dubbelklik op het bestand om het programma te starten, selecteer vervolgens een bestand en klik op Start. Controleer voordat u DP Shredder opstart wel even heel goed of u het juiste bestand gaat verwijderen, want bij een vergissing is er geen herstelmogelijkheid.

DP Shredder laat niets aan het toeval over. Weg is weg!

8. Windows 7

Als u Windows 7 wilt installeren, kunt u er ook voor kiezen om dat vanaf een usb-stick te doen. U hebt hiervoor een stick nodig met een opslagcapaciteit van minimaal 4 GB. Zorg dat de stick is aangesloten op uw computer, voordat u de installatieprocedure start. Via Softonic downloadt u de Windows 7 USB DVD Download Tool, een programma waarmee u de installatiebestanden van Windows 7 op een stick zet. Bij de installatie van de Download Tool doorloopt u een korte wizard. Selecteer in het startmenu het programma, waarbij u wordt gevraagd om het iso-bestand van Windows 7. Dit bestand hebt u als u Windows 7 online bij Microsoft hebt aangeschaft of als u een back-up van Windows hebt gemaakt in de vorm van een iso-bestand. Mocht dat niet het geval zijn, dan moet u alsnog zo'n bestand maken. Als u het programma hebt geopend, selecteert u in de eerste stap het iso-bestand. Klik daarna op Volgende en selecteer USB. Klik weer op Volgende en selecteer vervolgens uw usb-stick. Klik daarna op Kopiëren starten om het bestand op uw stick te plaatsen. Vanaf nu kunt u Windows installeren vanaf de gebruikte usb-stick, zodat u de officiële dvd niet meer nodig hebt.

Windows 7 kan vanaf een usb-stick worden geïnstalleerd. U hebt daar wel een stick voor nodig met een opslagcapaciteit van minimaal 4 GB.

9. Pdf-viewer

Een Pdf-lezer mag niet ontbreken op uw usb-stick. Er zijn maar weinig pc's waarop Acrobat Reader ontbreekt, maar als u er wel mee krijgt te maken en dus geen pdf's kunt lezen, biedt PDF X-Change Viewer uitkomst. Kopieer het bestand naar uw usb-stick en open het exe-bestand om het programma te starten. Het handige van PDF X-Change Viewer is dat u in meerdere tabbladen verschillende pdf-bestanden tegelijk kunt bekijken.

PDF-XChange Viewer is een kleine en eenvoudige tool die uitkomst biedt als u op een pc moet werken waar Acrobat Reader op ontbreekt.

10. CC Cleaner

Sommige programma's komen altijd van pas en zorgen ervoor dat de prestaties van de computer waar u op werkt flink worden verbeterd. CC Cleaner is daar een schoolvoorbeeld van. Met dit programma ruimt u uw systeem op en zorgt u voor een behoorlijke snelheidsverbetering. Ga naar Piriform om het installatiebestand te downloaden en selecteer uw usb-stick als downloadlocatie. Middels een korte wizard installeert u vervolgens het programma. Via de items Cleaner en Register stroomlijnt u het systeem waar u op werkt, zodat het weer snel en soepel functioneert.

CC Cleaner is een programma dat niet mag ontbreken op uw usb-stick. Binnen enkele minuten is uw computer weer schoon en werkt hij een stuk sneller.

Geen usb of dvd

Steeds meer notebooks worden geleverd zonder dvd-speler. Dat zorgt ervoor dat de schootcomputer lichter in gewicht is, maar het is niet altijd even handig. Helemaal lastig wordt het als u vervolgens ook geen usb-stick bij de hand hebt. Gelukkig zijn er steeds meer programma's die alleen online, dus via internet werken. Zo hoeft u niets te installeren of te downloaden, u hebt alleen nog een verbinding met het wereldwijde web nodig. Enkele bekende toepassingen zijn Google's Picasa om online foto's te bewerken en te delen en Google Docs, waarmee u Office-taken uit kunt voeren.

2 Reactie(s) op: Werken vanaf een usb-stick

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 februari 2015 08:36 Anoniem
  erg handig! kan nu altijd met Portable Apps aan de slag!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 juli 2018 20:36 Parkes99
  Leuk artikel! Alleen bestaat TrueCrypt niet meer vanwege veiligheids risico's.
  Tegenwoordig is er VeraCrypt wat voort borduurt op het fundament van TrueCrypt.

  Greetings Parkes
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.