Windows 7 bereikt 10 procent marktaandeel

Door: andreas-udo-de-haes | 06 april 2010 13:48

Apps & Software

Het marktaandeel van Windows 7 groeit gestaag en is na bijna een half jaar op tien procent. Dat is een jaar eerder dan Vista destijds. De meeste gebruikers zijn 'uiterst tevreden'.

Ruim vijf maanden na de lancering op 22 oktober 2009 bezit Windows 7 tien procent van de markt voor besturingssystemen. Dat blijkt uit online metingen van NetApplications. De stijging gaat de laatste tijd vooral ten koste van Windows XP en in mindere mate van Vista. Vista heeft nu 16 procent, XP staat nog op 64,5 procent.

Dat brengt het marktaandeel van Windows in totaal op 91,6 procent volgens NetApplications. Mac OS X zit op 5,33 procent, Linux op 1, 03. Het totale aandeel van Windows neemt over de langere termijn langzaam af. Een jaar geleden had Windows 93.45 procent, twee jaar geleden nog ruim 95 procent.

Snelle groei

De groei van Windows 7 is daarmee, niet heel verrassend, veel sneller dan die van Vista, dat kampte met een uitgestelde lancering en negatieve berichtgeving. Vista had zodoende bijna anderhalf jaar nodig om de 10 procent te bereiken.

Bij concurrent Statcounter bereikte Windows 7 wereldwijd al in februari een marktaandeel van 10 procent en staat het inmiddels op 13,7 procent.

Onlangs constateerde de marktvorser Forrester dat de overgrote meerderheid van de gebruikers van Windows 7 'zeer tevreden' is over het OS. Dat geldt voor kopers van een nieuwe pc, maar ook upgraders vanaf XP of Vista.

Bron: Webwereld

0 Reactie(s) op: Windows 7 bereikt 10 procent marktaandeel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.