Windows 7 krijgt IE10 ruim na Windows 8

Door: Jasper Bakker | 18 oktober 2012 10:11

Apps & Software

Windows 7 krijgt officieel wel Internet Explorer 10, maar een preview komt pas volgende maand. De definitieve release volgt over onbekende tijd, mogelijk pas in april 2013.

Microsoft brengt de aankomende preview van IE10 voor Windows 7 pas uit drie weken nadat die browser uitkomt op Windows 8. Tot op heden heeft het bedrijf drie previews uitgebracht van dat nieuwe besturingssysteem met IE10 erin geïntegreerd. Windows 7 heeft slechts één alpha-release gekregen: een zogeheten platform preview). De meest recente build daarvan is inmiddels bijna 11 maanden oud.

Feedback verzamelen

De IE-ontwikkelaars van Microsoft melden in een blogpost dat de definitieve release van IE10 voor Windows 7 later volgt. Dat is dan nadat de softwareproducent feedback heeft verzameld van developers en van gebruikers. Als de preview die mid-november uitkomt het eerdere ontwikkelschema van Microsoft volgt, kan het nog wel vijf maanden duren voordat de nu nog huidige Windows-versie de allernieuwste Microsoft-browser krijgt.

Webwerelds Amerikaanse zustersite Computerworld.com rekent voor dat in het geval van een tweede proefversie (béta na de allereerste alpha) IE10 pas in april volledig af is. Als de preview van volgende maand echter een zogeheten release preview (ofwel release candidate) is, kan de definitieve versie wellicht eind dit jaar nog uitkomen. Microsoft weigert vragen over de releaseplanning te beantwoorden.

Vista en XP in de kou

Alle downloadopties voor "de browser die speciaal voor Windows is ontwikkeld" leiden gebruikers van de huidige Windows-versie naar IE9. Gebruikers die nog op voorganger Vista zitten, krijgen IE10 niet. Een Amerikaanse woordvoerder heeft dit in april vorig jaar al bevestigd, hoewel een Nederlandse woordvoerder nog een slag om de arm hield. Het oudere maar nog veelgebruikte Windows XP loopt nu al een IE-versie achter.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Windows 7 krijgt IE10 ruim na Windows 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.