Windows 7 via usb

Door: dennis-gandasoebrata | 29 januari 2010 13:41

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Formatteren

Nu u de usb-stick hebt voorzien van een partitie, kunt u de partitie formatteren zodat u er de installatiebestanden van Windows 7 op kunt plaatsen. Op de opdrachtregel typt u Select Partition 1. Druk op Enter. Typ vervolgens Active, gevolgd door Enter. Typ Format fs=ntfs. Druk op Enter. Windows formatteert de geselecteerde partitie in het NTFS-bestandssysteem. Na enige tijd verschijnt een bevestiging. U kunt nu een schijfletter aan het station toekennen. Hiermee wordt de usb-stick toegankelijk voor Windows Verkenner. Typ daartoe Assign, en druk op Enter. U kunt nu Diskpart sluiten. Typ Exit, gevolg door Enter.

Installatiebestanden kopiëren (I)

Open Verkenner en controleer welke letter is toegekend aan de dvd-speler met de installatie-dvd. Open het venster van de opdrachtprompt. Typ het commando E: (waarbij u E: vervangt door de eigenlijke letter van de dvd-schijf) en druk op Enter. Typ Cd Boot. Met deze opdracht opent u de map Boot van de installatie-dvd van Windows 7. Typ hierna Bootsect.exe /nt60 D: (waarbij u D: vervangt door de eigenlijke letter van de usb-stick). Druk op Enter en wacht totdat de bevestiging verschijnt. Verlaat de console met de opdracht Exit (ook gevolgd door Enter).

Installatiebestandenkopiëren (II)

Open Windows Verkenner en navigeer naar de inhoud van de installatie-dvd. Druk op Ctrl+A om de volledige inhoud van de installatie-dvd te selecteren. Druk op Ctrl+C om de inhoud te kopiëren. Vervolgens opent u de usb-stick en drukt u op Ctrl+V om de inhoud van de Windows 7-installatie-dvd hiernaartoe te kopiëren. Controleer na afloop of alle mappen correct zijn gekopieerd.

BIOS aanpassen

De volgende stap is optioneel en afhankelijk van uw PC. De usb-stick is gereed en u beschikt nu over een mechanisme om Windows te kopiëren zonder afhankelijk te zijn van een installatie-dvd. Niet alle computers zijn echter voorbereid om te starten vanaf usb-stick. Controleer dit in het BIOS van uw computer. Tijdens het opstarten drukt u op een specifieke toets om het BIOS te openen (bijvoorbeeld F2, F8 of Delete). Bij Boot Order of Boot Priority stelt u vervolgens in dat er eerst moet worden gecontroleerd of er van usb kan worden opgestart. Sla de wijzigingen op en herstart de PC.

Installatie starten

Tijd om de installatie te beginnen! Start uw computer met de usb-stick. Zodra de melding verschijnt, drukt u op een toets om de installatie te starten. Vervolgens voert u Setup van Windows 7 uit op dezelfde manier als u gewend bent van een installatie via dvd.

0 Reactie(s) op: Windows 7 via usb

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.