Windows 7 via usb

Door: dennis-gandasoebrata | 29 januari 2010 13:41

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Windows 7 USB/DVD downloadtool

De gratis Windows 7 USB/DVD Download Tool stelt u in staat om snel een bootable usb-stick met Windows 7-installatie te maken en neemt u het handwerk uit handen. Het programma is bedoeld voor wie beschikt over een ISO-bestand van Windows 7 (bijvoorbeeld als u de software online hebt aangeschaft in de Microsoft Store). Niet lang na de introductie bleek dat de gebruikte pro­grammacode oneigenlijk werd gebruikt. De Windows 7 USB/DVD Download Tool werd vervolgens offline gehaald. Wie echter slim gebruik maakt van een zoekmachine, kan het programma alsnog downloaden.

De wizard gebruiken

Installeer en start Windows 7 USB/DVD Download Tool. Klik vervolgens op de knop Browse en blader naar het ISO-bestand. Klik op Next. De wizard controleert of u een geldig ISO-bestand hebt opgegeven. Vervolgens geeft u aan of het ISO-bestand op dvd of op een usb-stick moet worden geplaatst. Klik op usb Device. De wizard vraagt welk stationsletter de usb-stick heeft. Selecteer deze in de lijst en klik op Begin Copying. Eventuele bestaande inhoud van de stick wordt verwijderd, en de bestanden worden gekopieerd. Na afloop beschikt u over een opstartbare usb-stick met installatiebestanden van Windows 7.

Opstarten vanaf usb-stick

De Windows 7 USB/DVD Download Tool zorgt ervoor dat het mogelijk is om de pc op te starten met de de usb-stick. Lukt het opstarten vanaf usb niet, raadpleeg dan Stap 8 ‘BIOS aanpassen’ (zie boven). Mogelijk is uw computer nog niet ingesteld om te starten vanaf usb-stick. U kunt dit in de meeste gevallen verhelpen door de opstartvolgorde in het BIOS aan te passen (zorg ervoor dat er als eerste wordt opgestart vanaf de usb-stick).

Van dvd naar ISO

Beschikt u niet over een ISO-bestand omdat u Windows 7 hebt aangeschaft op een installatie-dvd? Met ImgBurn maakt u van de installatie-dvd van Windows 7 een ISO-bestand, dat u door Windows 7 USB/DVD Download Tool laat gebruiken voor de usb-stick. In sommige gevallen weigert Windows 7 usb/DVD Download Tool het zelfgemaakte ISO-bestand te gebruiken. Download, installeer en start ImgBurn en plaats de installatie-dvd van Windows 7. Kies voor Create Image File From Disc.

ISO-voor Windows 7

Klik hier en download ISODVDPCopy. Open de Opdrachtregel, typ Cmd in het zoekvak en druk op Ctrl+Shift+Enter om de Opdrachtregel met Administrator-rechten te openen). Gebruik het commando Isoavdpcopy . Heet uw ISO-bestand bijvoorbeeld W7SETUP.iso, dan typt u: Isoavdpcopy W7SETUP.iso. Druk op Enter. Hierna kunt u het venster sluiten (typ Exit) en de Windows 7 usb DVD Download Tool starten. Selecteer het zelfgemaakte ISO-bestand om uw eigen usb-stick te maken.

Aanvullende stappen

Met behulp van de wizard Easy Transfer kunt u uw bestaande gegevens toegankelijk maken in de nieuwe Windows-omgeving. U vindt de wizard op de installatie-dvd van Windows 7, in de map Support\Migwiz. Om de wizard te starten, dubbelklikt u op Migsetup.exe. Bepaal vervolgens welke gegevens moeten worden opgeslagen. Geef aan dat de tool wordt uitgevoerd op de oude machine. Easy Transfer controleert de inhoud van de computer en geeft aan welke bestanden u kunt migreren. Ga vervolgens naar de nieuwe computer en voer de wizard Easy Transfer uit.

0 Reactie(s) op: Windows 7 via usb

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.