Windows 7 wordt steeds minder verkocht

Door: rene-schoemaker | 29 april 2011 11:48

Apps & Software

Windows 7 wordt steeds minder verkocht. De daling komt vooral doordat er steeds minder pc’s met dat besturingssysteem over de toonbank gaan. De verkopen van Office 2010 gaan wel goed.

Microsoft presenteerde gisteren de kwartaalcijfers. Hoewel meer omzet en winst dan over dezelfde periode vorig jaar, zakten de verkopen van licenties op Windows 7 in. Vorig jaar was het nieuwste besturingssyteem van Microsoft koud een half jaar op de markt en had het nog veel aantrekkingskracht op consumenten, zeker na het fiasco met Vista.

Pc-markt op zijn gat

Ook waren de verkopen van pc’s nog over de hele linie prima. Netbooks hadden nog niet al te veel te lijden van de iPad, bedrijven vernieuwden hun desktops en consumenten kozen nog steeds voor de nieuwste notebooks. Maar sinds eind vorig jaar ligt de pc-markt op zijn gat, zeker in West-Europa.

En dat merkt Microsoft direct in zijn licentieverkopen op Windows 7. Het bedrijf meldt een daling van 4 procent in die verkopen in vergelijking met vorig kwartaal. Er zijn 350 miljoen licenties verkocht tot nu toe.

Office brengt redding

Office 2010 redt de zakelijke softwaredivisie van Microsoft. De kantoorapplicatiesuite is “de snelst verkopende versie van Office ooit” en heeft vooral veel te danken aan de groeiende connectiviteit via internet en de integratie met SharePoint. De divisie groeide met 21 procent ten opzichte van vorig jaar.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Windows 7 wordt steeds minder verkocht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.