Windows 8-bèta komt eind februari

Door: jasper-bakker | 07 december 2011 10:27

Nieuws

De eerste bèta van Windows 8 komt eind februari al uit. Microsoft opent dan ook de app store, maar alleen voor gratis apps.

De snelle ontwikkeling van Windows 8 en de bijbehorende online-winkel voor de zogeheten Metro-apps zijn gisteravond onthuld door Microsoft. De softwareproducent heeft meer details vrijgegeven over zijn plannen voor de app store. De al bekende commissie van 30 procent die Microsoft opstrijkt, zakt voor goed verkopende apps naar 20 procent.

Meer dan Apple

Dat lagere percentage afdraging aan Microsoft geldt voor apps die een omzet boven de 25.000 dollar halen, meldt techblog AllThingsD dat de Windows 8-presentatie live heeft gecoverd. "We geven jullie een grotere hap van de appel", grapt vice-president Antoine Leblond tegen de aanwezige developers.

Zijn opmerking slaat ook op de grotere vrijheid die de Windows-maker geeft aan ontwikkelaars van apps. Zij hoeven niet het authenticatie- en betalingssysteem van de Windows-winkel te gebruiken, maar mogen eigen systemen inzetten. Bij Apple's iTunes App Store is dat niet toegestaan.

Gratis proeven

Daarnaast staat de Windows Store gratis proef-apps toe. Die 'trials' kunnen dan de complete functionaliteit bieden en zijn simpel zonder extra download of dataverlies om te zetten in de volledige, betaalde versie. "De beste advertentie voor je app zal de app zelf zijn", belooft Leblond.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Windows 8-bèta komt eind februari

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.