Windows 8 grijpt marktaandeel van 2,26 procent

Door: Elmar Rekers | 01 februari 2013 10:26

Apps & Software

Windows 8 heeft, zo’n drie maanden na de lancering, een wereldwijd marktaandeel van 2,26 procent. Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Net Applications. Windows 7 ziet het aandeel voor het eerst in zijn bestaan licht dalen.

Microsoft lanceerde Windows 8 op 26 oktober en heeft sindsdien groots ingezet op het aan de man brengen van dit nieuwe besturingssysteem voor pc’s, laptops en tablets. In december werd al duidelijk dat Windows 8 een marktaandeel van 1,72 procent had, een maand later is dit dus doorgegroeid naar 2,26 procent.

Kanttekening bij deze cijfers is wel dat Microsoft zijn nieuwe OS tot eind januari voor een spotprijs aan de man bracht. Zo kostte een upgrade naar Windows 8 Pro slechts 30 euro. Momenteel moet voor een licentie op datzelfde product 280 euro worden neergeteld.

Windows 7 levert in

Uit de cijfers van Net Applications blijkt ook dat Windows 7 in januari voor het eerst marktaandeel heeft moeten inleveren. Had het besturingssysteem in december nog een aandeel van 45,11 procent, in januari was dit 44,48 procent. Windows 7 is voor Microsoft het succesvolste besturingssysteem ooit.

De softwaregigant liet begin januari weten dat er inmiddels 60 miljoen licenties van Windows 8 verkocht zijn. Hiermee verkoopt het nieuwe OS vrijwel even snel als voorganger Windows 7.

0 Reactie(s) op: Windows 8 grijpt marktaandeel van 2,26 procent

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.