Windows 8 komt in vier edities beschikbaar

Door: Elmar Rekers | 17 april 2012 09:54

Apps & Software

Windows 8 zal later dit jaar in vier verschillende varianten beschikbaar komen. Dat maakt Microsoft dinsdag bekend in een blogpost. Windows 7 verscheen nog in zes verschillende edities.

Naast de standaard versie van Windows 8 zal er ook een Windows 8 Pro en Windows 8 Enterprise beschikbaar komen. Tot slot doet Microsoft dinsdag ook Windows RT uit de doeken, de Windows 8-versie voor tablets.

Deze ARM-versie van het besturingssysteem zal geleverd worden met speciale versies van Word, Excel, PowerPoint en OneNote, om een besturing met touchscreen mogelijk te maken. Windows RT zal enkel voorgeïnstalleerd op tablets of laptops beschikbaar zijn.

Professionele gebruiker

De standaard versie van Windows 8 kan vergeleken worden met Windows 7 Home Premium, en zal voor de gemiddelde pc-gebruiker dan ook voldoende zijn. Voor professionele gebruikers zal Windows 8 Pro op de markt komen. Deze is volgens Microsoft bedoeld voor de 'intensieve gebruiker'.

In Windows 8 Pro zullen meer opties beschikbaar zijn binnen het systeemmanagement en het biedt onder meer ondersteuning voor bestandsencryptie en BitLocker. Windows 8 Enterprise zal een verder uitgebouwde versie van Pro zijn en is gericht op de zakelijke markt.

Een exacte releasedatum voor Windows 8 weet Microsoft nog altijd niet te geven. Verwacht wordt dat het besturingssysteem eind dit jaar zal verschijnen naast de eerste Windows 8-tablets. Lees voor meer informatie over Windows 8 onze uitgebreide bespreking van de Windows 8 Consumer Preview.

0 Reactie(s) op: Windows 8 komt in vier edities beschikbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.