Windows 8 laat ouders hun kinderen bespieden

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 15 mei 2012 10:31

Apps & Software

Ouders kunnen in Windows 8 het pc-gebruik van hun kroost eenvoudig volgen en analyseren. Microsoft onthult dinsdag de Family Safety-functie voor zijn nieuwe besturingssysteem.

Door de Family Safety-optie in te schakelen binnen het account van een kind, worden ouders iedere week via een e-mail op de hoogte gesteld van de pc-activiteiten op dit account. Het rapport vermeldt onder meer welke sites er zijn bezocht, welke games er werden gespeeld en de software die is gedownload.

Verder kunnen ouders binnen Family Safety aangeven hoe lang een kind achter de pc mag zitten, welke software er gebruikt kan worden en welke leeftijdslimiet er voor games gehandhaafd moet worden. Voor de browser kunnen daarnaast nog extra filters worden opgegeven en kunnen de zoekresultaten van de grootste zoekmachines worden ingeperkt.

Gecompliceerd

Microsoft meent dat bestaande beveiligingssoftware weliswaar veel van dezelfde mogelijkheden biedt, maar dat deze voor veel ouders te gecompliceerd is om effectief te worden ingezet. "Er moest veel te vaak toestemming gegeven worden om zaken op de pc te kunnen uitvoeren. Dat werkt gewoon niet", aldus Microsoft. Family Safety belooft gebruiksvriendelijker te worden en zal worden toegevoegd aan de Windows 8 Release Preview, welke begin juni wordt vrijgegeven.

0 Reactie(s) op: Windows 8 laat ouders hun kinderen bespieden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.