Windows 8-preview installeren vanaf usb

© PXimport

Windows 8-preview installeren vanaf usb

Geplaatst: 14 september 2011 - 11:37

Aangepast: 16 november 2022 - 10:25

Redactie Computer!Totaal

Nieuwsgierig geworden naar de previewversie (pre-bèta) van Windows 8? De ISO's zijn makkelijk te downloaden, maar niet iedereen heeft nog een lege schijf liggen om de ISO op te branden. Dan wel: zit er überhaupt nog een dvd-station in het systeem waarop u Windows 8 wilt installeren?

Er zijn verschillende (uitsluitend Engelstalige) versies van de Windows 8-preview te downloaden: de Windows Developer Preview mét de developertools (alleen 64 bit) of de preview zonder de developertools (32 en 64 bit).

Voor Windows 7 heeft Microsoft indertijd een tooltje uitgebracht dat een opstartbare usb-stick maakt. Dit tooltje werkt ook voor deze Windows 8-preview. Download de 'Windows 7 USB/DVD Download Tool' en installeer het. Start de tool en klik op de knop Browse om het ISO-bestand te selecteren.

© PXimport

Klik op Next en in het volgende venster op USB device. Selecteer in de keuzelijst in het volgende venster de juiste schijfletter die correspondeert met uw usb-stick. Zorg dat de usb-stick groot genoeg is: u hebt een stick van minimaal 4 GB nodig voor de 'kale' preview en een stick van minimaal 8 GB voor de previewversie met de developertools.

© PXimport

Als het programma klaar is met het kopiëren van de bestanden, sluit u de tool en verwijdert u de usb-stick uit uw pc. U steekt de usb-stick vervolgens in het systeem waarop u deze experimentele versie van Windows 8 op wilt gaan installeren. Let op: dit moet een kaal systeem zijn, want alle gegevens gaan verloren. En let wel: dit is slechts een pre-bètaversie. Dus houd er rekening mee dat niet alles vlekkeloos werkt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten