Windows 8 Store passeert 100.000 apps

Door: Elmar Rekers | 02 juli 2013 10:08

Apps & Software

De app-winkel van Windows 8 telt inmiddels meer dan 100.000 apps. Dat maakt Microsoft dinsdag bekend via Twitter. Hoeveel van deze apps ook daadwerkelijk te downloaden zijn voor Nederlandse gebruikers, is onduidelijk.

Nu Windows 8 langzaam aan marktaandeel wint, lijken ook steeds meer app-ontwikkelaars heil te zien in het platform. Zo liet Microsoft eind maart weten dat er 50.000 apps beschikbaar waren voor Windows 8, wat ruim drie maanden later dus is verdubbeld.

Hoewel er steeds meer apps te downloaden zijn voor Windows 8-gebruikers, klagen veel gebruikers nog altijd over de lage kwaliteit van het gros van deze applicaties. Zo zijn veel apps simpelweg een verwijzing naar een web-applicatie. Ook zijn er veel Amerikaanse-apps die niet beschikbaar zijn in de Nederlandse Store.

Windows 8.1

Microsoft lanceerde Windows 8 in oktober 2012. Later dit jaar zal het besturingssysteem worden opgekrikt naar versienummer 8.1, middels de zogenoemde Blue-update. Microsoft claimt naar de feedback van gebruikers hebben geluisterd, en belooft onder meer dat de startknop terugkeert en dat het mogelijk wordt om op te starten naar het bureaublad.

0 Reactie(s) op: Windows 8 Store passeert 100.000 apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.