Windows-baas verlaat Microsoft per direct

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 13 november 2012 13:32

Apps & Software

Microsoft maakt dinsdag officieel bekend dat topman Steven Sinofsky het bedrijf per direct zal verlaten. Sinofsky gaf sinds 2009 leiding aan de Windows-divisie en werd gezien als de opvolger van CEO Steve Ballmer.

Het vertrek van Sinofsky komt als een grote verrassing, en een officiële reden is er door Microsoft nog niet gegeven. Wel laat de voormalige Windows-baas in een korte verklaring weten dat hij zich ‘zeer gelukkig’ prijst om de afgelopen jaren bij Microsoft te hebben mogen werken.

Windows 8

Het vertrek van Sinofsky valt amper twee weken na de introductie van Windows 8, het project waar de topman zich jarenlang mee bezig heeft gehouden. Hoewel er nog geen duidelijkheid is gegeven over de achterliggende reden van zijn vertrek, staat Sinofsky wel bekend als een lastige en agressieve leidinggevende.

“Het afzetten van de topman was niet gebaseerd op problemen met Windows 8 of de lancering van Surface”, schrijft website The Verge op basis van gesprekken met anonieme bronnen binnen Microsoft. “Het was een puur persoonlijke clash binnen de top van het bedrijf.”

Steve Ballmer

Geruchten gaan dat Sinofsky had aangedrongen op een vervroegde aanstelling als CEO van Microsoft. De huidige Microsoft-baas, Steve Ballmer, zou echter nog tot 2017 of 2018 actief willen blijven als eindverantwoordelijke. In een interne e-mail aan medewerkers bedankt Ballmer de vertrekkende Windows-man voor zijn jarenlange inspanningen. Sinofsky was sinds 1989 werkzaam bij Microsoft.

0 Reactie(s) op: Windows-baas verlaat Microsoft per direct

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.