Windows Blue gratis voor Windows 8-gebruikers

Door: Elmar Rekers | 14 mei 2013 17:13

Apps & Software

De eerste grote update voor Windows 8, die codenaam Blue draagt, zal gratis zijn voor bestaande Windows 8 en Windows RT-gebruikers. Dat maakt Microsoft dinsdag bekend tijdens de JP Morgan Technology-conferentie.

Tami Reller, CFO van Microsoft’s Windows-divisie, liet dinsdag niet alleen weten dat de update gratis zal zijn, ook bevestigt de topvrouw dat Windows Blue straks zal worden uitgerold als Windows 8.1. Daarnaast wordt duidelijk dat de losse verkoopprijs van Windows 8.1 in lijn zal liggen met de huidige prijs van het besturingssysteem.

Windows 8.1

Een exacte lanceerdatum voor Windows 8.1 kon Reller nog niet geven, wel is al enige tijd bekend dat Microsoft de update komend najaar zal gaan uitrollen. Eind juni zal er eerst nog een proefversie van Windows Blue worden vrijgegeven. Reller wist tijdens haar presentatie ook te melden dat er inmiddels meer dan 70.000 Windows-apps te vinden zijn in de Windows Store voor Windows 8.

Eerder deze maand liet Reller nog weten dat Microsoft niets bekend kon maken over de 'prijsstelling' van Windows Blue. Veel consumenten reageerden hier furieus op, omdat Microsoft dus leek na te denken over een prijs voor de update. Nu blijkt dat alle Windows 8-gebruikers eind dit jaar gratis hun besturingssysteem kunnen updaten.

0 Reactie(s) op: Windows Blue gratis voor Windows 8-gebruikers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.