Windows Media Center

Door: dennis-gandasoebrata | 02 maart 2011 09:49

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Windows Media Center maakt standaard deel uit van Windows Vista en Windows 7. Het aantal uitbreidingsmogelijkheden voor dit onderdeel is enorm, maar de meeste ervan zijn relatief onbekend. We leggen uit hoe u Media Center naar uw hand zet en hoe u het uit kunt breiden!

1. Windows-versie

Laten we beginnen bij het begin. U vindt Windows Media Center in Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional en Windows 7 Ultimate. Bij Windows Vista is het onderdeel opgenomen in de Home Premium- en in de Ultimate-versie. U start Media Center via Start / Alle programma's / Windows Media Center.

2. Media Center op afstand

De optie om favoriete programma's op afstand op te nemen en te bekijken ontbreekt aan Windows Media Center, en dat is erg jammer. Stel, u bent aan het werk en bedenkt ineens dat u thuis nog een programma op had willen nemen. Met de uitbreiding Remote Potato - die u gratis kunt downloaden - maakt u Media Center op afstand toegankelijk: u kunt er opgenomen programma's mee bekijken, uitzendingen mee programmeren en de elektronische programmagids mee gebruiken. De software moet op de computer worden geïnstalleerd waar Media Center al op staat. Voordat u Media Center op afstand kunt gebruiken, moet u enkele onderdelen instellen op de manier die we in de volgende tip uitleggen.

Met Remote Potato maakt u uw Media Center op afstand toegankelijk.

3. Remote Potato instellen

Als u Remote Potato start, ziet u dat het instellingenvenster uit verschillende tabbladen is opgebouwd. Op het tabblad General bepaalt u hoe het programma moet worden gestart en hoeveel seconden vóór en na afloop van een tv-programma nog moet worden opgenomen. Bij Appearance bepaalt u het uiterlijk van Remote Potato. Op het tabblad TV Guide vindt u de instellingen voor de elektronische programmagids. Deze instellingen zijn al ingevuld, hier hoeft u dus weinig mee te doen. Op het tabblad Channels bepaalt u de volgorde van de kanalen, waarbij u aan uw favoriete kanalen een hogere prioriteit kunt geven. Op het tabblad Logos vindt u de mogelijkheid om kanaalafbeeldingen op te geven. Wilt u geen logo's gebruiken, dan haalt u hier het vinkje weg bij de optie Show channel logos. Op het tabblad Mobile geeft u aan of mobiele browsers automatisch moeten worden gedetecteerd. Zo biedt Remote Potato onder andere ondersteuning voor de iPhone en de BlackBerry. Op het tabblad Advanced is vooral de optie Rec TV Folder interessant. Hier geeft u aan waar de map met opgenomen programma's zich bevindt. In het vak Scheduled Recordings geeft u aan tot hoe ver in de toekomst opnamen moeten worden getoond. Tot slot vindt u bovenin het venster de knop Start/Stop, waarmee u de dienst wordt ge(de)activeerd.

Stel Remote Potato eerst in, voordat u ermee aan de slag gaat.

4. Eigen achtergrond

Bent u uitgekeken op de standaardachtergrond van Media Center? Tijd voor vernieuwing! Zoek eerst een hoge-resolutieafbeelding die u graag als achtergrond wilt gebruiken. Wees daarbij kritisch en kies een plaat die dezelfde resolutie heeft als het scherm waarop u Media Center gebruikt. Vervolgens installeert u Media Center Studio. Met dit programma, dat u gratis mag gebruiken, kunt u de achtergrond uiteindelijk aanpassen. Na installatie sluit u Media Center af en kiest u voor Start / Alle programma's / Advent / Media Center Studio. Het programma is opgebouwd uit een aantal tabbladen. Kies voor het tabblad Home en klik op New. Vervolgens navigeert u naar Images / Common / Background (u vindt deze optie in het linkervenster). Kies COMMON.ANIMATED.BACKGROUND.PNG en geef aan waar de afbeelding staat die u wilt gebruiken. Hetzelfde kunt u ook doen met COMMON.BACKGROUND.PNG. Tevreden? Klik op de knop Save, die u ook op het tabblad Home vindt. Vervolgens moet u uw afbeelding nog activeren. Op het tabblad Themes kiest u bij Themes het gewenste 'thema' (de afbeelding die u zojuist hebt toegevoegd). Klik op de knop Apply. Het thema wordt direct toegepast. Hierna sluit u Media Center Studio en start u Media Center opnieuw op. Uw nieuwe achtergrond is nu direct zichtbaar!

Voorzie Media Center van een persoonlijke achtergrond!

5. Media Center Studio

Wilt u meer dan alleen de achtergrond van Media Center veranderen? Geen enkel probleem! Met het eerdergenoemde Media Center Studio kunt u complete thema's maken. Hierbij bepaalt u zelf welke pictogrammen en achtergronden worden gebruikt, en hoe de knoppen eruitzien. Bovendien kunt u uw eigen thema's verspreiden en delen met vrienden. Nadat u op het tabblad Themes het gewenste thema uitkiest, kunt u het activeren middels Apply. Media Center krijgt vervolgens direct een nieuwe uitstraling. Bent u tevreden over de werking van het programma, dan kunt u de makers belonen met een kleine (vrijwillige) bijdrage.

0 Reactie(s) op: Windows Media Center

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.