Windows Media Center toevoegen aan Windows 8

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 14 maart 2013 12:00

Apps & Software

Ooit was het ’t paradepaardje van Microsoft: Windows Media Center-editie. Inmiddels is het medialandschap echter dusdanig veranderd dat hier niet veel behoefte meer aan is. Dat wil niet zeggen dat niemand het meer gebruikt, en dus is het jammer dat Microsoft WMC volledig uit Windows heeft gesloopt. Gelukkig kun je het in Windows 8 Pro eenvoudig weer toevoegen, zij het tegen een prijs.

Prijskaartje

Het is natuurlijk opmerkelijk dat je ineens moet betalen voor een onderdeel van Windows dat er ooit gratis bij geleverd werd, 10 euro zelfs maar liefst. Toch is die beslissing van Microsoft niet zo vreemd als het lijkt. Er is een hardnekkige groep gebruikers die geen afscheid kan en / of wil nemen van Windows Media Center. Enerzijds wil Microsoft hen tegemoet komen door de software via een omweg alsnog aan te bieden, maar daar zitten natuurlijk wat haken en ogen aan met betrekking tot support. Vandaar dat het bedrijf er een klein bedrag voor rekent (wellicht ook om het einde van de software wat te bespoedigen).

Ooit was Windows Media Center het paradepaardje van Microsoft.

Productcode kopen

Voordat je Windows Media Center kunt installeren, zul je er eerst een productcode voor moeten aanschaffen. Je doet dit door op de Start-toets te drukken en vervolgens ‘onderdelen toevoegen’ te typen en te klikken op Instellingen in de balk rechts. Je ziet dan links de optie Functies toevoegen aan Windows 8. Klik daarop, vervolgens op Ja in de pop-up en ten slotte op de optie Ik wil online een productcode kopen. Heel veel keuze heb je nog niet, het enige extraatje dat je op dit moment kunt kopen is Windows Media Center. Klik op Kiezen, vul de gevraagde betaalinformatie in en klik op Volgende. Je kunt nu op twee manieren betalen, namelijk met Credit Card of via PayPal. Heb je de betaling voltooid, dan starten de stappen voor installatie automatisch.

Windows 8 heeft geen WMC, maar je kunt het pakket wel los kopen..

Handmatig installeren

Had je al een productcode van Windows Media Center (bijvoorbeeld omdat deze code vlak na de introductie van Windows 8 een tijdlang gratis is weggegeven), dan kun je Windows Media Center ook handmatig installeren. Volg dezelfde stappen als bij Productcode kopen, maar kies ditmaal voor Ik heb al een productcode gekocht. Vul de code die je hebt in (plakken uit het mailtje is daarbij het handigste) en klik vervolgens op Volgende. Windows Media Center zal nu geïnstalleerd worden.

Heb je al een productcode, dan kun je de ‘functie’ WMC eenvoudig toevoegen.

2 Reactie(s) op: Windows Media Center toevoegen aan Windows 8

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 januari 2015 09:47 Anoniem
  Je moet eerst over een PRO versie van windows 8 beschikken. Als ik die wil, moet ik 160 euro betalen en daarbovenop nog eens 10 euro voor WMC. In die PRO versie zit er verder niks dat mij interesseert. Dus als ik WMC wil moet ik 170 euro. Een pure schande.
  Uw artikel mocht dat wel even melden zeker?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 17 juni 2015 15:17 Anoniem
  Klote….
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.