Windows pc voor 40 dollar te upgraden naar Windows 8

Door: Elmar Rekers | 03 juli 2012 10:04

Apps & Software

Pc's met Windows XP, Vista of 7 kunnen voor veertig dollar worden geüpgraded naar Windows 8 Pro. Dat maakt Microsoft dinsdag bekend. De upgrade wordt in 131 landen aangeboden.

De upgrade maakt volgens Microsoft deel uit van een promotionele actie voor hun nieuwe besturingssysteem, en zal doorlopen tot en met 31 januari 2013. Wat een upgrade naar Windows 8 na die tijd gaat kosten in onduidelijk. Microsoft heeft ook nog niet bekend gemaakt welke 131 landen voor de upgrade in aanmerking komen.

Windows 8 Upgrade Assistant

Vanaf de lancering van Windows 8 later dit jaar, zal de upgrade worden aangeboden via Windows.com. De Upgrade Assistant zal hierbij het updateproces begeleiden en controleren of er compatibiliteitsproblemen zijn met het systeem of de geïnstalleerde software.

De manier waarop de upgrade plaatsvindt, verschilt per Windows-versie. Zo zullen gebruikers van Windows 7 alle instellingen, bestanden en geïnstalleerde applicaties kunnen meenemen naar Windows 8, en kunnen Vista-gebruikers alleen hun instellingen en bestanden overzetten. Vanuit Windows XP kunnen enkel documenten worden overgeheveld.

Schone Windows 8-installatie

Naast het uitvoeren van een upgrade, is het via de Upgrade Assistant ook mogelijk om een schone Windows 8-installatie uit te voeren. Met de upgrade naar Windows 8 Pro krijgen gebruikers ook de beschikking over het Media Center. Voor pc-bouwers zal er een zogenoemde System Builder (OEM)-versie beschikbaar komen.

0 Reactie(s) op: Windows pc voor 40 dollar te upgraden naar Windows 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.