Windows Phone 8.1 komt pas begin 2014

Door: tonie-van-ringelestijn | 15 juli 2013 08:18

Apps & Software

De grote 8.1-update van Windows Phone 8 is uitgesteld tot begin volgend jaar. Dit jaar komen er twee kleinere updates van het systeem.

Microsoft heeft vrijdag de update GDR2 voor Windows Phone 8 aangekondigd Deze update bevat vooral kleine verbeteringen. De grotere versie 8.1 'Blue' is pas in 2014 te verwachten.

GDR2 verschijnt deze zomer in eerste instantie in de vorm van de Amber-update voor Nokia's Lumia-toestellen en later ook voor de Windows Phone 8-modellen van HTC en Samsung. GDR2 bevat vooral bugfixes en kleine uitbreidingen. Zo biedt Internet Explorer meer ondersteuning voor HTML5 en is FM-radio weer beschikbaar. Eind dit jaar komt er nog een GDR3 met ondersteuning voor Full HD-schermen en quadcore-chips, schrijft The Verge.

8.1 brengt vpn-support

De grotere update, die Windows Phone 8.1 'Blue' wordt genoemd, zou onder meer een nieuw notificatiecentrum bevatten. Ook wil Microsoft met die versie ondersteuning voor vpn toevoegen in een zogeheten 'enterprise feature pack'. Verder heeft Microsoft verbeteringen beloofd in de multitask-functie, het startscherm, en de standaard-apps als Bing en Skype.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Windows Phone 8.1 komt pas begin 2014

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.