Winkeliers verkopen neppe iPad's van klei

Door: Elmar Rekers | 19 januari 2012 10:23

Overige elektronica

De Canadese winkels van Future Shop en Best Buy hebben gezamenlijk zo'n tien neppe iPad 2's verkocht. In plaats van een glimmende tablet vonden de verbaasde klanten enkel een plak klei in de doos.

Future Shop en Best Buy hebben beiden een onderzoek naar de zaak ingesteld. Het lijkt er sterk op dat oplichters bij deze winkels iPad's hebben ingekocht, om vervolgens de tablet te verwisselen voor klei en de verpakking weer dicht te sealen. Bij het terugbrengen van de doos kregen ze hun geld terug terwijl de iPad dus nog gewoon in huis lag.

De winkelier legde de gesealde doos uiteraard weer terug in het winkelschap, waarna deze nogmaals als volwaardige iPad 2 over de toonbank ging. Een van de gedupeerde klanten van Future Shop laat tegenover website TheGoblin.com weten dat het nog knap lastig was om de winkel van de oplichting te overtuigen.

700 dollar

Deze Mark Sandhu zegt dat hij bij terugkeer in de winkel niet bepaald met open armen werd ontvangen. Het personeel wilde hem namelijk niet geloven. "Misschien lag het aan de manier waarop ik gekleed was, ik weet het niet. Maar ze gaf me het gevoel alsof ik degene was die haar voor 700 dollar probeerde op te lichten."

Nadat Sandhu ook Apple, de politie en de media had benaderd over de kwestie kwam de winkel eindelijk over de brug met een vergoeding. Future Shop zegt inmiddels van meerdere gevallen op de hoogte te zijn en er loopt een onderzoek naar de oplichtingspraktijken in het Canadese Vancouver.

0 Reactie(s) op: Winkeliers verkopen neppe iPad's van klei

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.