Wireless Network Watcher 1.35

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 02 januari 2012 17:40

Apps & Software

Er zijn van die momenten dat internet ineens ontzettend traag lijkt of op andere manieren hapert. Dan kunt u weleens denken dat er iemand op uw draadloze netwerk zit die daar geen toegang tot zou moeten hebben. Met Wireless Network Watcher kunt u erachter komen of u last hebt van ongenode gasten.

De functie van dit programma behoeft weinig uitleg. U start het (het is draagbaar, dus u kunt het starten vanaf een usb-stick), u voert een scan uit en u ziet in een oogopslag welke apparaten verbonden zijn met het draadloze netwerk (in geval van een router met ethernet-aansluitingen, ziet u ook de apparaten in het 'bedrade' netwerk). Is er een apparaat dat u niet herkent of niet vertrouwt, dan kunt u daarop dubbelklikken om meer informatie weer te geven. Deze informatie vertelt u bijvoorbeeld hoe vaak er is ingelogd, op welke datum dat voor het eerst gebeurde, het MAC-adres van het apparaat en andere apparaatinformatie. Ook kunt u het programma zo instellen dat er een geluid wordt afgespeeld zodra een nieuw apparaat verbinding maakt met het (draadloze) netwerk.

Speurneus, geen uitsmijter

Verder is er natuurlijk niet zo heel erg veel dat u kunt doen. Het zou mooi zijn als u ongewenste gasten vanuit dit programma uit het netwerk zou kunnen wippen, maar zo werkt het niet. Toch is het handige software, omdat het u in ieder geval gerust kan stellen wanneer u denkt dat u ongewenste gasten hebt op het netwerk. Blijkt dat daadwerkelijk zo te zijn, dan verandert u het wachtwoord van het draadloze netwerk en hebt u het probleem (voorlopig) ook opgelost.

Met één druk op de knop weet u wie er allemaal verbonden zijn met het draadloze netwerk.

Wireless Network Watcher 1.35

Freeware

Taal Engels

Download 251 KB

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 8/10

Pluspunten

Draagbaar

Scannen met één druk op de knop

Ook informatie over LAN-apparaten

Minpunten

Het programma kan niet zoveel

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Wireless Network Watcher 1.35

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.