Withings Activité Pop - Betaalbare smartwatch die nooit af hoeft

Door: Elmar Rekers | 07 januari 2015 10:00

Hands-on

Withings introduceerde onlangs de stijlvolle (maar dure) Activité smartwatch. Met de Activité Pop komt de Franse fabrikant nu met een smartwatch van slechts 150 dollar, die er modern en degelijk uitziet. In Las Vegas kon ik al even met dit gezondheids-horloge aan de slag.

LG, Samsung, Motorola, Apple, vrijwel iedere smartphone-maker die zichzelf een beetje serieus neemt is momenteel druk bezig de nieuwe markt voor slimme horloges aan te boren. Dit overigens meer zeer wisselend succes... Waar veel partijen voor Google's Android Wear kiezen als besturingssysteem, doet het Franse Withings (ja die van de fitness-trackers en slimme weegschalen) het compleet anders. Geen touchscreen, geen apps, maar een horloge dat er uitziet als een klassiek klokje met basale smart-functies. En ja, ook dit keer is het Withings-product weer gericht op de gezondheid van de drager. Lees ook: CES 2015 - Alles wat je moet weten.

Horloge dat nooit af hoeft

De Activité Pop is volgestauwd met sensors, en dat is volgens Withings precies waar een smartwatch zich goed voor leent. "Je wilt een apparaat waar je niet bij stil hoeft te staan. Het moet zelf kunnen vaststellen wanneer je gaat slapen, lopen, zwemmen of hardlopen", laat oprichter en CEO Cédric Hutchins in een onderonsje op de beursvloer weten. Het horloge moet volgens hem een accessoire zijn die geen enkele input van de gebruiker vereist. Het apparaat is dan ook waterdicht gemaakt (tot 30 meter), zodat deze zelfs tijdens het zwemmen gedragen kan worden.

De Activité Pop is een zeer complete fitness-tracker.

Strak en minimalistisch

De Withings-smartwatch ziet er bijzonder strak en degelijk uit. Het klokje doet klassiek aan, en zowel de klok als het polsbandje zijn vrij. Hierdoor zullen veel meer mensen dit horloge fatsoenlijk kunnen dragen, iets wat we niet kunnen zeggen van de dikke Android Wear-horloges die we tot op heden hebben gezien.

De Activité Pop heeft niet het premium-uiterlijk van zijn duurdere broer, wat vooral het resultaat is van de gebruikte materialen. Withings heeft hier voor plastic en siliconen gekozen, en dat lijkt de grootste reden te zijn dat de prijs aanzienlijk lager is dan van zijn voorganger. Daar betaal je immers voor het feit dat het een Zwitsers uurwerk is, dat is opgetrokken uit saffierglas, leer en roestvrij staal.

Het prijskaartje van 150 dollar lijkt precies goed te zijn.

Naast de grote klok die de tijd aangeeft (en zich automatisch aanpast aan de tijdzone waar je in zit) zie je onder het glas ook nog een klein klokje zitten. Deze trackt je dagelijkse doel van tienduizend stappen. Zo loopt deze dus langzaam op naarmate je meer stappen zet. Heb je je doel bereikt? Dan geeft het horloge een trilsignaal en zie je dit terug via een notificatie op je smartphone.

De smartwatch geeft helaas geen notificaties over mail en social media.

Acht maanden batterijduur

De Activité Pop loopt op een standaard horlogebatterij, welke volgens de fabrikant zo'n acht maanden meegaat. Wel zo prettig dus, want je bent er dan in ieder geval zeker van dat je het ding niet iedere nacht aan de oplader hoeft te hangen zoals bij het gros van de (toch wat slimmere) horloges het geval is.

De smartwatch maakt verbinding met je smartphone via Bluetooth en maakt gebruik van de Withings Health Mate-app om je persoonlijke gegevens uit te lezen. Deze app is momenteel overigens enkel voor iOS-apparaten beschikbaar, maar een Android-versie is volgens de fabrikant niet ver weg.

Het design zorgt ervoor dat de Pop zowel door mannen als vrouwen prima gedragen kan worden.

Conclusie

De Activité is momenteel beperkt verkrijgbaar in de Verenigde Staten, maar Withings belooft dat het horloge in maart breder beschikbaar komt. Hopelijk kunnen we er dan ook in Nederland mee aan de slag, want na mijn korte testsessie met de gadget wil ik deze graag eens aan een uitgebreide praktijktest onderwerpen.

6 Reactie(s) op: Withings Activité Pop - Betaalbare smartwatch die nooit af hoeft

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 7 januari 2015 12:09 Anoniem
  wat een briljante uitvinding hier zaten we echt al eeuwen op te wachten
  eindelijk zijn onze gebeden verhoor
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 januari 2015 14:31 Anoniem
  Nou en of gast, wat een flutding echt weer een opdringerig gezondheids gadget. Voor de rest kun je er dus geen ene moer mee.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 januari 2015 14:47 Anoniem
  Als ik dit dus zo lees is het een horloge met ingebouwde stappenteller, verders niets?
  Noem ik geen smartwatch.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 januari 2015 14:29 Anoniem
  Harstikke Smart om voor zo een flutding waarmee je vrijwel niks kan toch geld te vragen. Als de consument een beetje nadenkt kopen ze deze waardeloze troep gewoon niet.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 20 februari 2015 19:58 Anoniem
  In tegenstelling tot de hieronder genoemde, iets botte, reacties zou ik dit product graag willen kopen. Het enige wat me weerhoud is het ontbreken van een Windows Phone 8.1 app.

  Android is al beschikbaar trouwens: http://goo.gl/X2QeBT
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 maart 2015 17:08 Anoniem
  Zo zo wat een druktemakers hier. Ik snap best dat je zo'n horloge zou willen kopen. Withings is een prima app op je telefoon die je misschien niet de hele dag in je zak meedraagt. Je mist dus veel data. Kan handig zijn om te monitoren hoe je bewegingspatroon is. Althans als je een beetje inzicht wil in dat aspect van je gezondheid. Zou mij wel helpen en 150 euro is nou ook weer niet echt heel veel geld. Ik ervaar het verder niet als opdringerig. Er staat althans niemand aan mijn deur dit apparaat te pushen. Ontwerp is voor een activity tracker helemaal niet zo gek.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.