Workshop: Aan de slag met WordPress - Deel 1

Door: richard-veenstra | 05 december 2012 16:00

How To

WordPress is een content management systeem (cms) dat vooral gericht is op het maken van blogs. Maar met de gratis dienst zijn ook eenvoudig andere soorten websites te maken. Wij laten in drie delen zien hoe dit in zijn werk gaat.

Hoe je WordPress gebruikt, bepaal je grotendeels door middel van thema’s en plug-ins. In een driedelige workshop laten we zien hoe je WordPress op je eigen webserver installeert en ziet je hoe je binnen een paar uur een complete website bouwt. In dit eerste deel leggen we uit wat je nodig hebt en hoe het installatieproces verloopt.

De belangrijkste reden om voor WordPress te kiezen, is dat er heel veel informatie te vinden is op internet. Het beste begin je bij de WordPress Codex. Naast documenten over hoe je WordPress moet gebruiken, is er ook een forum. Klik op WordPress Support Forums onder What You Most Need to Know About WordPress om naar de fora te gaan. De voertaal op de codex-pagina en de fora is Engels.

In dit eerste deel van de serie, laten we zien hoe je WordPress installeert en hier de eerste stappen richting een website mee zet.

0 Reactie(s) op: Workshop: Aan de slag met WordPress - Deel 1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.